Dunai hajóbaleset: döbbenetes felvételeket rögzített a Viking Sigyn feketedoboza

Forrás: AFP/Gergely Besenyei -
ütközés Viking Sigyn Hableány Dunai hajóbaleset feketedoboz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rémült kiáltozások, sikolyok hallhatók azon a felvételen, amelyet a Viking Sigyn feketedoboza rögzített akkor, amikor a hajó nekiütközött a Hableánynak.

A Viking Sigyn szállodahajó feketedoboza mindent rögzített, ami a 28 halálos áldozatot követelő tömegkatasztrófa pillanataiban történt – számolt be róla a Blikk. A portál azt írja, elsőként egy kétségbeesett női hang kiabálása hallható, amint Istenhez fohászkodik. A felvételeken angolul, németül és oroszul hallhatók a mondatok.

21:05:38-kor „Istenem! Egy hajó!” felkiáltás hangzik el, pár másodperc múlva egy férfi ordít: „Hajó, hajó”. Ezután jajveszékelés, majd egy nő sikoltozik: „Elütöttél egy hajót!”, mondja angolul, majd szintén angolul jön a válasz: „Micsoda?”, a kapitány ezután nyitotta ki a kormányállás ajtaját. Nagyjából másfél perccel az ütközés után hangzik el magyarul és németül elsőként a riasztás: „Ember a vízben a Margitszigetnél!”

A Viking Sigyn szállodahajó Forrás: AFP/Gergely Besenyei

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.