Dunai hajóbaleset: előkerült az utolsó előtti áldozat holtteste

Viking Sigyn Hableány Duna holttest Dunai hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már csak egy embert keresnek a szerencsétlenül járt Hableány utasai közül. Péntek délután újabb holttestet találtak a Dunában.

A hírt a koreai katonai attasé jelentette be a mentésben részt vevő búvárok kitüntetésén – írja a Bors.

Az áldozatok keresésében részt vevő gyalogos járőrök pénteken jelentették, hogy holttestet találtak a Dunában, Makád térségében. A holttest azonosítása megtörtént, az eddig eltűntként keresett nő a dunai hajóbaleset áldozata – közölte honlapján a rendőrség, hozzátéve, hogy a kutatásban részt vevők a Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még egy dél-koreai utast.

A Hableány sétahajó a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni.

Dunai hajóbaleset: a Viking Sigyn kapitánya több szabálytalanságot is elkövethetetthttp://www.life.hu/news/20190705-dunai-hajobaleset-a-viking-sigyn-kapitanya-tobb-szabalytalansagot-is-vethetett.htmlA Hableány és a Viking Sigyn ütközésekor rögzített hangfelvételek tartalma a napokban került nyilvánosságra. Dr. Sógor Zsolt ügyvédet ennek kapcsán kérdezték. NewsOrigoDunai hajóbaleset: döbbenetes felvételeket rögzített a Viking Sigyn feketedobozahttp://www.life.hu/news/20190704-dunai-hajobaleset-dobbenetes-felveteleket-rogzitett-a-viking-sigyn-feketedoboza.htmlRémült kiáltozások, sikolyok hallhatók azon a felvételen, amelyet a Viking Sigyn feketedoboza rögzített akkor, amikor a hajó nekiütközött a Hableánynak. News--Dunai hajóbaleset: választani kellett, kit mentenek ki a vízbőlhttp://www.life.hu/news/20190703-dunai-hajobaleset-valasztani-kellett-kit-mentenek-ki-a-vizbol.htmlHét másodperc alatt süllyedt el a Hableány sétahajó, amikor összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A tragédiát mindössze heten élték túl. A süllyedés pillanatában az áldozatok segítségére sietőknek dönteniük kellett, hogy kit mentenek ki. NewsFotó: Polyák Attila - OrigoDunai hajóbaleset: végső búcsút vesznek a Hableány matrózától és kapitányátólhttp://www.life.hu/news/20190628-dunai-hajobaleset-vegso-bucsut-vesznek-a-hableany-matrozatol-es-kapitanyatol.htmlHamarosan végső búcsút vesznek a hajókatasztrófát szenvedett Hableány kapitányától és matrózától a Dunán – ismerteti a pénteki Magyar Nemzet. A cikk arra is kitér, hogy szakértők szerint a tragédiához nagyban hozzájárulhatott a Viking Sigyn speciális orra, amely 8–10 méter hosszúságú, amely víz alatti torlóhullámokat vetett maga előtt, és ezek fordították a szállodahajó elé a sétahajót. NewsOrigoMegemlékeztek a dunai hajóbaleset áldozatairól a Budapesti Fesztiválzenekar tagjaihttp://www.life.hu/news/20190627-megemlekeztek-a-dunai-hajobaleset-aldozatairol-a-budapesti-fesztivalzenekar-tagjai.htmlA dunai hajóbalesetben elhunyt áldozatokra emlékeztek meg a Budapesti fesztiválzenekar tagjai Dél-Koreában. News--Dunai hajóbaleset: cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoz a rendőrséghttp://www.life.hu/news/20190620-dunai-hajobaleset-cserbenhagyas-es-elsosegelynyujtas-elmulasztasa-miatt-is-nyomoz-a-rendorseg.htmlCserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoz a rendőrség a dunai hajóbaleset ügyében. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.