szúnyoggyérítés szúnyogirtás tájékoztatás Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A héten a fővárosban és további 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron folytatódik az országos szúnyoggyérítési program – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Közölték: a következő napokban 8 budapesti kerület mellett Győr-Moson-Sopron megyében 128, Borsod-Abaúj-Zemplénben 63, Baranyában 43, Csongrád megyében 36, Veszprém megyében 27, Hajdú-Biharban 21, Bács-Kiskunban 20, Somogyban 15, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 11, Zalában 10, Fejérben 9, Tolnában és Heves megyében 6-6, Vas megyében pedig egy településen lesz szúnyogirtás. Számos olyan területen vált szükségessé a védekezés, ahol a megelőző években nem okozott gondot a szúnyogok száma.

A tájékoztatás szerint a Duna és a Tisza mentén a korábbi árhullámok miatt még mindig sok a vérszívó, ezért újabb kezeléseket hajtanak végre a mosonmagyaróvári és győri térségben, a dunaújvárosi régióban, továbbá kiegészítő gyérítést végeznek Baja és Mohács környékén. A Tisza mentén Csongrád megyében és a Tisza-tónál szükséges újabb kezeléseket végrehajtani.

Az elmúlt két hétben minden eddiginél nagyobb területen zajlott az intenzív védekezés a szúnyogok ellen, a többi között a Szigetközben, Komárom térségében, Budapesten, a Csepel-szigeten, Pakstól a Duna teljes déli szakaszán, valamint a Velencei-tó partján. A Tisza mentén Szolnok térségében valósultak meg kiterjedt kezelések, emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Vas megyében, valamint a Dráva mentén csökkentették a szúnyogok számát.

A katasztrófavédelem honlapján előre közlik a várható szúnyoggyérítési munkálatok helyszínét és idejét.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.