Több mint két évig játszottak a spanyol tévés vetélkedők eddigi legnagyobb pénznyereményéért

Forrás: Shutterstock -
nyeremény vetélkedő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint két évig játszott egy csapat a spanyol televíziós vetélkedők történetének legnagyobb pénznyereményéért, több mint 6,6 millió euróért (2,1 milliárd forint).

A játékosoknak az Antena 3 országos kereskedelmi csatornán sugárzott Boom című műsorban 505. szereplésük alkalmával sikerült elnyerniük a 4,1 millió eurós főnyereményt. Ez az összeg hozzáadódik ahhoz a több mint 2,5 millió euróhoz, amelyet garantált nyereményként gyűjtöttek össze adásról adásra. A Magyarországon is ismert televíziós kvízben 2017 májusában debütált a Los Lobos (Farkasok) nevű négyfős csapat, és teljesítményükkel már a múlt évben bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe.

Forrás: Shutterstock


A két tanár, egy mérnök és egy újságíró alkotta csapatot ez idő alatt egész Spanyolország megismerte. Megkedvelték természetességüket, közvetlenségüket, a sajtó csak két lábon járó enciklopédiaként emlegette őket, és szinte egy emberként szurkoltak a spanyol tévénézők, hogy sikerüljön elvinniük a főnyereményt.
Végső győzelmüket nem az eredeti felállásban aratták, az egyik csapattag az év elején kérte a helyettesítését, majd távozása után egy hónappal elhunyt. A játékosok rá emlékeztek, és neki mondtak köszönetet, miután diadalt arattak.
Elmondásuk szerint a megnyert pénzt a családjukra költik, ezenkívül pihenni, utazni szeretnének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.