Véget értek a munkálatok: az Etele térig jár az 1-es villamos

Forrás: Shutterstock -
útvonal Etele tér 1-es villamos Budapest közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Befejeződött az 1-es villamosvonal Etele térig tartó meghosszabbítása, az új, 1,7 kilométeres szakaszt kedden adta át Tarlós István főpolgármester. Az 1-es villamos délután 4 óra után már a teljes vonalán, a kelenföldi vasútállomás és a Bécsi út között közlekedik.

A kelenföldi vasútállomásig történő meghosszabbítás célja az volt, hogy létrejöjjön az összeköttetés az Etele téren az 1-es villamos, a vasútállomás, a helyközi buszjáratok, a 4-es metró és a budai fonódó villamoshálózat 19-es, valamint 49-es járata között – közölte Tarlós István.

Befejezték az 1-es villamos útvonalának meghosszabbítását – Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Elmondta, az új, Etele úton húzódó szakaszt, amely teljes hosszán akadálymentesen megközelíthető, végig füvesítették, ami nemcsak esztétikai, de zajcsökkentési szempontból is fontos. Az új vágányok az Etele úton középen vezetnek, ezt követően balra kanyarodnak a Somogyi útra, így érve el az új, Etele téri végállomást – írja az MTI.

Szalmonellával fertőzött kutyaeledelt hívnak visszahttp://www.life.hu/news/20190709-szalmonellaval-fertozott-kutyaeledelt-hiv-vissza-a-nebih.htmlKutyaeledelt hív vissza a Fressnapf nevű cég, ugyanis szalmonellával szennyezett terméket találtak. A betegség állatról emberre is terjedhet. News--Nyilvános szex: motorháztetőn tette magáévá a férfi a partnerét – Videóhttp://www.life.hu/news/20190709-nyilvanos-szex-motorhazteton-tette-magaeva-a-ferfi-partneret-video.htmlÚgy tűnik, a nagy nyári meleg a szabadba csábítja a szerelmeseket, ugyanis egyre többen választják a nyilvános helyeket, utcákat, tereket az összebújásra. NewsOrigoTöbb mint két évig játszottak a spanyol tévés vetélkedők eddigi legnagyobb pénznyereményéérthttp://www.life.hu/news/20190709-tobb-mint-ket-evig-ev-jatszottak-a-spanyol-teves-vetelkedok-eddigi-legnagyobb-penznyeremenyeer.htmlTöbb mint két évig játszott egy csapat a spanyol televíziós vetélkedők történetének legnagyobb pénznyereményéért, több mint 6,6 millió euróért (2,1 milliárd forint). News--Balesetben meghalt egy motoros Pápánhttp://www.life.hu/news/20190709-balesetben-meghalt-egy-motoros-papan-kedden.htmlSzemélygépkocsival ütközött és meghalt egy motoros kedden Pápán – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. NewsOrigoMegütött a Balaton Soundon egy ápolónőt egy szlovák férfi: kiutasítottákhttp://www.life.hu/news/20190709-megutott-a-balaton-soundon-egy-not-egy-szlovak-ferfi-kiutasitottak-az-orszagbol.htmlEgy ittas szlovák férfi a Balaton Soundon ököllel arcul ütött egy ápolónőt, ezért a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, és kiutasította Magyarországról – közölte a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel. News--Kisiklott egy vonat Érdnél, majdnem a mélybe zuhanthttp://www.life.hu/news/20190708-kisiklott-egy-vonat-erdel-majdnem-a-melybe-zuhant.htmlÁttörte az ütközőbakot, és túlszaladt a síneken egy vonat Érden. A mozdony egy munkagödör szélén állt meg. A Mávinform tájékoztatott az esetről. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.