Elengedte a horvát rendőrség a súlyos balesetet okozó BMW sofőrjét

autópálya rendőrség baleset Horvátország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elengedte a horvát rendőrség annak a BMW-nek a sofőrjét, aki két napja súlyos balesetet okozott az A4-es autópályán a Varasd (Varazdin) közelében lévő fizetőkapunál, a balesetben magyarok is megsérültek – írta a Jutarnji List című horvát napilap szombaton, a zágrábi rendőrségtől kapott információkra hivatkozva.

Az újság úgy tudja, a 35 éves férfi ellen büntetőjogi eljárás folyik a baleset miatt. Nem hivatalos információk szerint a hatóságok annak a vér- és vizeletmintának az eredményére várnak, amelyet rögtön a baleset után vettek az elkövetőtől az egyik kórházban, hogy megállapítsák, kábítószer hatása alatt állt-e. Az alkoholteszt már korábban kimutatta, hogy a férfi nem volt ittas állapotban. Várják továbbá a telefonszolgáltató jelentését is, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e a telefonját a baleset előtt, valamint az egészségi állapotára vonatkozó adatokat, hogy megállapíthassák, az hozzájárulhatott-e a tragédiához. A férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt emelhetnek vádat.

A szörnyű baleset csütörtökön délután történt. A magyar család a gépkocsijával a fizetőkapuhoz érve lassított, amikor – a közzétett felvételek szerint – fékezés nélkül, teljes sebességgel hátulról beléjük rohant egy BMW, amelyet a 35 éves horvát állampolgár vezetett. Az óriási ütéstől a magyarok autója először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó, magyar rendszámú autónak is nekicsapódott.
Háromnegyed órát vett igénybe, míg a tűzoltók kiszabadították a roncsból a 38 éves magyar férfit és a 38 éves nőt, valamint nyolcéves fiukat. Válságos állapotban szállították őket kórházba. A legfrissebb sajtójelentések szerint bár mindhármuk sérülései súlyosak, jelenleg stabil az állapotuk.

Két szemtanú nyilatkozott a horvátországi horrorbalesetrőlhttp://www.life.hu/news/20190713-ket-szemtanu-nyilatkozott-a-horvatorszagi-horrobalesetrol.htmlA Bors találta meg azt a két szemtanút, akik ott voltak a horvát autópályán annál a szörnyű balesetnél, amelyben egy ámokfutó letarolt egy magyar családot. News--Szemtanú vallott a horvát fizetőkapunál történt balesetről: "Brutális látvány volt"http://www.life.hu/news/20190713-szemtanu-vallott-a-horvat-fizetokapunal-tortent-balesetrol-brutalis-latvany-volt.htmlSzörnyű baleset történt a horvát autópálya fizetőkapujánál, egy magyar család súlyosan megsérült. Egy szemtanú elmondta, mit látott a történtekből. News--150-nel hajtott és telefonált a BMW-s, aki letarolta a magyar családot Horvátországbanhttp://www.life.hu/news/20190712-150nel-hajtott-es-telefonalt-a-bmws-aki-letarolta-a-magyar-csaladot-horvatorszagban.htmlA Ripost információi szerint egy 35 éves horvát férfi vezette azt a BMW-t, amelyik az autópálya fizetőkapujánál letarolta egy magyar család autóját. 150-nel száguldott, miközben telefonált. NewsOrigoSúlyos autóbalesetet szenvedett egy magyar család Horvátországban – videóhttp://www.life.hu/news/20190712-sulyos-autobalesetet-szenvedett-egy-magyar-csalad-horvatorszagban-video.htmlSúlyos sérülésekkel szállították kórházba egy magyar család három tagját, miután a horvát autópálya fizetőkapujánál nagy sebességgel beléjük rohant egy horvát rendszámú BMW. NewsOrigoVasárnap is országszerte várhatók zivatarokhttp://www.life.hu/news/20190713-vasarnap-is-orszagszerte-varhatok-zivatarok.htmlZivatarveszély miatt vasárnapra is az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. News--Kisebb földrengés volt Biatorbágy közelébenhttp://www.life.hu/news/20190713-kisebb-foldrenges-volt-biatorbagy-kozeleben.htmlKisebb földrengés volt Biatorbágy közelében szombaton délután – közölte a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmológusa az MTI-vel. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.