A vizsgált kalandparkok harmada nem felelt meg az előírásoknak

vizsgálat kalandpark szórakozás hiányosság felfüggesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vizsgált kalandparkok 31 százaléka nem felelt meg teljes körűen az üzemeltetésre vonatkozó előírásoknak – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a fogyasztóvédelmi hatóság még a nyári vakáció előtt ellenőrizte a lombkorona szintjén épített vagy mesterséges oszlopra telepített kötélpályák, kötélcsúszdák, függőhidak és a mászófalak üzemeltetési körülményeit.

Nyolcvannégy helyszínen 310 kalandpályát ellenőriztek, amelyek kétharmada teljes körűen megfelelt az üzemeltetésre vonatkozó előírásoknak.

Az ellenőrzés során 36 kalandpálya használatát kellett ideiglenesen megtiltani, ezek közül 17 a hiányosságok pótlása után már újra üzemel, és a többi hiánypótlása is folyamatban van – tették hozzá.

Pótolják a hiányosságokat a kalandparkokban (Képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock
Mentőhelikoptert kellett hívni magyar túrázókhoz Erdélybenhttp://www.life.hu/news/20190715-mentohelikoptert-kellett-hivni-magyar-turazokhoz-erdelyben.htmlEgy magyar kiránduló lezuhant, egy másik pedig szívinfarktust kapott Romániában. News--Megsérült a gyermekotthonban az a fiú, akinek a húga életét vesztette a MOM Sportnálhttp://www.life.hu/news/20190715-megserult-a-gyermekotthonban-az-a-fiu-akinek-huga-eletet-vesztette-a-mom-sportnal.htmlMegsérült a gyermekotthonban az a kisfiú, akinek a húga életét vesztette a MOM Sport tetején kigyulladt fabódéban. NewsOrigoHalálra gázolta kisfiát egy ausztrál olimpikonhttp://www.life.hu/news/20190715-halalra-gazolta-kisfiat-egy-ausztral-olimpikon.htmlSzörnyű tragédia rázta meg Sydney-t: egy ausztrál olimpikon véletlenül halálra gázolta egyéves kisfiát. NewsThinkstockFeltételesen szabadult az olaszliszkai emberölés elsőrendű vádlottjahttp://www.life.hu/news/20190715-feltetelesen-szabadult-az-olaszliszkai-emberoles-elsorendu-vadlott.htmlFeltételesen szabadult a 2006-os olaszliszkai ügy elsőrendű vádlottja, akit 2009-ben ítéltek 17 év szabadságvesztésre emberölés és rongálás bűntette miatt. A férfi hétfőn hajnalban hagyta el a Szegedi Fegyház és Börtönt – tapasztalta a helyszínen a közmédia munkatársa. NewsFotó: Polyák Attila - OrigoJúlius 20-án rendezik meg a második libegők éjszakájáthttp://www.life.hu/news/20190715-julius-20an-rendezik-meg-a-masodik-libegok-ejszakajat.htmlJúlius 20-án, szombaton rendezik meg a Libegők éjszakáját; az országos rendezvényhez az idén hat helyszín csatlakozott. NewsOrigoDrog és gyógyszer hatása alatt állt a Horvátországban súlyos balesetet okozó BMW sofőrjehttp://www.life.hu/news/20190715-drog-es-gyogyszer-hatasa-alatt-allt-a-horvatorszagban-sulyos-balesetet-okozo-bmw-soforj.htmlGyógyszer és kábítószer hatása alatt állt annak a BMW-nek a sofőrje, aki négy napja súlyos balesetet okozott Horvátországban az A4-es autópályán a Varasd közelében lévő fizetőkapunál, a balesetben magyarok is súlyosan megsérültek. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.