Szélsőséges időjárás: 32 fokos hőséget mértek Szibériában

Forrás: AFP/Mladen Antonov -
jégmező Szibéria olvadás időjárás hőség jakutszk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szibériában, Jakutszkban található a világ egyik legismertebb permafrosztja, olyan jégmező, amely több éve fagyott állapotban van. A térség egyébként is szélsőséges időjárásról híres, de most minden eddignél melegebbet, 32 fokot mértek. 

Télen jobb ötletnek tűnhet a fagyasztóban ücsörögni, mint az udvaron a szibériai Jakutszkban. A leghidegebb napokon akár mínusz 60 fok is lehet a településen, amely a világ legnagyobb olyan városa, amely egy permafrosztra, azaz egy évek óta fagyott jégmezőre épült.

A nyári hónapokban 20 fok körüli hőmérsékletet mérnek átlagosan. Ilyenkor tapasztalható egy kis olvadás, mégsem számottevő. A The Siberian Times szerint az utóbbi napokban szélsőséges időjárás köszöntött be a település lakóira, ugyanis 32 fokos nyári kánikula tapasztalható. Az ott élők fürdőruhában heverésznek a jégen, ami igencsak meglepő látványt nyújt.

Ha szeretnéd látni az extrém időjárásról készült képeket, ide kattintva nézheted meg.

Téli napok Szibériában, most fürdőruhát hordanak a nagykabát helyett Forrás: AFP/Mladen Antonov

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.