Elítélte a bíróság a trolibusz sofőrjét késsel megszúró férfit

késelés kés sofőr trolibusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elítélték azt a férfit, aki tavaly részegen megszúrt egy buszvezetőt Budapesten.

Négy és fél év szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki tavaly részegen megszúrt egy buszvezetőt – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint az 51 éves elkövető tavaly nyáron ittas állapotban cigizett a 70-es trolin, ezért a járművezető felszólította, hogy hagyja el a buszt. A férfi leszállt, de hirtelen visszafordult, és bicskával karon szúrta a sofőrt, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

A kép csak illusztráció Fotó: Hirling Bálint - Origo

A rendőrök rövid időn belül elfogták a férfit, aki ellen az ügyészség felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az elsőfokú bíróság a váddal egyezően mondta ki a férfi bűnösségét, és 4 év 6 hónap börtönre ítélte. Az ügyészség súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.