Rabszolgaként tartott fogva egy fiatal nőt egy magyar család

Forrás: Shutterstock -
rabszolga magyar letartóztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy pakodi család néhány tagját letartóztatták, miután kiderült, hogy egy fiatal nőt rabszolgaként tartottak és éheztettek.

Kétoldali tüdőgyulladással került kórházba egy 24 éves fiatal nő, életveszélyes, kihűlés közeli állapotban volt. Így derült ki, hogy milyen mostoha körülmények között tartották a nőt Pakodon.

A Zala Megyei Főügyészség szóvivője, Pirger Csaba elmondta, egy Pakodon élő család tagjai közül az anyát, huszonéves fiát és hasonló korú lányát a bíróság szerdán letartóztatásba, egy másik lányát pedig bűnügyi felügyelet alá helyezte. A család tagjai hónapokkal korábban mindenféle ígérettel vették rá a nőt, hogy költözzön hozzájuk, majd rendszeresen bántalmazták, éheztették, kölcsönök felvételére kényszerítették.

Fiatal nőt tartottak fogva – Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Kiderült, nem ez volt az első eset, hogy a család fogva tartott egy embert: 2015-ben egy férfit dolgoztattak, bántalmaztak, éheztettek és kölcsönök felvételére kényszerítettek. A szóvivő azt is elmondta, felmerült a gyanúja annak, hogy egy másik férfit is kihasznált a család, aki szintén leromlott egészségi állapotban került kórházba, majd elhunyt.

A Zala Megyei Főügyészség indítványa alapján a társtettesként elkövetett emberkereskedelem bűntettével gyanúsítható családtagok közül hármat letartóztattak, egynek pedig elrendelték a bűnügyi felügyeletét. Feltehető, hogy összebeszéléssel, áldozataik megfélemlítésével az eljárást megnehezítenék, a fiatal nő ugyanis a szembesítéskor a fenyegetések hatására visszavonta terhelő vallomását – írja a Blikk.

Elítélte a bíróság a trolibusz sofőrjét késsel megszúró férfithttp://www.life.hu/news/20190718-elitelte-a-birosag-a-trolibusz-soforjet-kessel-megszuro-ferfit.htmlElítélték azt a férfit, aki tavaly részegen megszúrt egy buszvezetőt Budapesten. NewsFotó: Hirling Bálint - OrigoTöbb mint negyven fürdő vesz részt július 26-án a Strandok éjszakájánhttp://www.life.hu/news/20190718-tobb-mint-negyven-furdo-vesz-reszt-julius-26an-strandok-ejszakajan.htmlJúlius 26-án tartják a Strandok éjszakáját, a 10. évét ünneplő rendezvényhez idén több mint 40 fürdő csatlakozott országszerte – mondta el a szentendrei V-8 Uszoda és Szabadidő Központban tartott sajtótájékoztatón Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke. News--Hatalmas halat fogott ki a zsennyei horgásztóból a 13 éves kisfiúhttp://www.life.hu/news/20190718-hatalmas-halat-fogott-ki-a-zsennyei-horgasztobol-a-13-eves-kisfiu.htmlTöbb mint 21 kilós halat fogott ki a zsennyei horgásztóból egy 13 éves kisfiú. News--Nem mer enni a férfi, akinek mindkét bátyja étkezés közben fulladt meghttp://www.life.hu/news/20190718-nem-mer-enni-a-ferfi-akinek-mindket-batyja-etkezes-kozben-fulladt-meg.htmlNem mer enni az a férfi, akinek két bátyja is evés közben fulladt meg. NewsOrigoRomániában felkapott egy asszonyt a tornádóhttp://www.life.hu/news/20190717-romaniaban-felkapott-egy-asszonyt-a-tornado.htmlTornádó volt Romániában: egy idős asszonyt fel is emelt. News--Csernobil közelében volt a magyar férfi a katasztrófa idején, mégsem betegedett meghttp://www.life.hu/news/20190718-csernobil-kozeleben-volt-a-magyar-ferfi-a-katasztrofakor-megsem-betegedett-meg.htmlValószínűleg Horváth Zoltán főmérnök az egyetlen magyar, aki Csernobil közelében járt az atomkatasztrófakor, de soha nem betegedett meg. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.