Robbanás történt egy Borsod megyei üzemben

üzem Borsod megye robbanás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerda este robbanás történt a kazincbarcikai BorsodChem területén: nem történt személyi sérülés.

Megijedhettek a borsodiak szerda este, ugyanis nagy robbanás volt a kazincbarcikai BorsodChem területén. Szerencsére személyi sérülés nem történt, és veszélyes anyag sem került a környezetbe, tűzoltói, katasztrófavédelmi beavatkozásra sem volt szükség – írja a Boon nyomán a Ripost.

Robbanás volt egy borsodi üzemben - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Az esetről Kocsis István, Berente alpolgármestere adott bővebb tájékoztatást.

„A tegnapi napon a BorsodChem Zrt. MDI üzemében a nagyleállási munkák megkezdésekor, 21.34 órakor műszaki meghibásodás történt az egyik hőcserélőnél, amelynek következtében víz került a technológiai rendszerbe. A gyors reakció következtében erőteljes fizikai nyomásemelkedés történt a tartályban. Ez erős hanghatással járt. Személyi sérülés nem történt, tűz nem keletkezett, veszélyes anyag a környezetbe nem jutott ki. A helyzetet a Létesítmény Tűzoltóság a hivatásos tűzoltósággal közösen kezelte, az üzem jelenleg biztonsági állapotban van. Az eseményt a Katasztrófavédelem Iparbiztonsági Felügyelője a helyszínen vizsgálja. Az esemény kapcsán Berente Település Önkormányzatának a tájékoztatáson kívül semmilyen más teendője nincs" - írta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.