Betiltotta a Nébih a BoomBoom férfiaknak szánt étrend-kiegészítő forgalmazását

Forrás: Shutterstock -
étrendkiegészítő tiltás BoomBoom férfi Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Betiltotta a BoomBoom férfiaknak szánt étrend-kiegészítő forgalmazását a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az intézkedés az interneten rendelt készítmény gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt vált szükségessé, és a hamisítás miatt feljelentést tesznek.

A Nébih honlapján közzétett tájékoztatás szerint a férfiaknak kifejlesztett, potencianövelés elősegítésére szánt étrend-kiegészítőt a gödöllői Perfect Play Kft. forgalmazza. A tabletta terápiás mennyiségben tartalmaz szildenafilt, amivel a termék fogyasztóit komoly egészségkárosodási kockázatnak teszik ki – írja az MTI.

A veszély elhárítása érdekében a Nébih azonnali hatállyal, véglegesen megtiltotta a termék forgalomba hozatalát, valamint azonnali hatállyal elrendelte a jelenleg forgalomban lévő összes terméktétel forgalomból való kivonását és a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívását is.

Betiltotta a Nébih a forgalmazást Forrás: Nébih

A Nébih kiemelte: a tavalyi ellenőrzéskor ugyanebben a termékben tadalafil gyógyszer-hatóanyagot azonosított a vizsgáló laboratórium, tehát a forgalmazó ismételten hamisított terméket hozott forgalomba.

Gyógyszer-hatóanyagok felhasználása élelmiszerben tilos, kizárólag engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg. Ráadásul a fenti hatóanyagokat tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött – hívta fel a figyelmet a Nébih.

Az ügyben az eljárás folyamatban van. A Nébih a forgalmazóval szemben élelmiszer-ellenőrzési bírságot szab ki, a hamisítás miatt büntetőfeljelentést is tesz.

A kiotói filmstúdió felgyújtásával gyanúsított férfi szerint "ellopták" egy novelláját http://www.life.hu/news/20190719-a-kiotoi-filmstudio-felgyujtasaval-gyanusitott-ferfi-szerint-elloptak-egy-novellajat.html"Ellopták", más szerző nevével használták fel a tettes novelláját, és ezért gyújthatta fel azt a kiotói filmstúdiót, amelynek lángoló épületében 33 ember lelte halálát, tíz pedig súlyosan megsérült - írta pénteken a japán sajtó.News--Időjárás: igazi strandidő lesz hétvégénhttp://www.life.hu/news/20190719-idojaras-igazi-strandido-lesz-hetvegen.htmlJó hír azoknak, akik nyaralni indulnak vagy csak egy kis kikapcsolódást terveznek a hétvégére: igazi strandidőben lesz részünk. News--Robbanás történt egy Borsod megyei üzembenhttp://www.life.hu/news/20190718-robbanas-tortent-egy-borsod-megyei-uzemben.htmlSzerda este robbanás történt a kazincbarcikai BorsodChem területén: nem történt személyi sérülés.News--Rekordmeleget mértek szerdán Izraelbenhttp://www.life.hu/news/20190718-rekord-meleget-mertek-szerdan-izraelben-1.htmlA meteorológiai mérések kezdete óta a legmelegebb napot jegyezték fel szerdán Izraelben: a Holt-tenger melletti Szdom-hegynél (a bibliai Szodoma) 50 Celsius-fokot mértek helyi médiajelentések szerint. News--Rabszolgaként tartott fogva egy fiatal nőt egy magyar családhttp://www.life.hu/news/20190718-rabszolgakent-tartott-fogva-egy-fiatal-not-egy-magyar-csalad.htmlEgy pakodi család néhány tagját letartóztatták, miután kiderült, hogy egy fiatal nőt rabszolgaként tartottak és éheztettek. NewsOrigoElítélte a bíróság a trolibusz sofőrjét késsel megszúró férfithttp://www.life.hu/news/20190718-elitelte-a-birosag-a-trolibusz-soforjet-kessel-megszuro-ferfit.htmlElítélték azt a férfit, aki tavaly részegen megszúrt egy buszvezetőt Budapesten. NewsFotó: Hirling Bálint - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.