földrengés tűzoltó Athén Görögország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rövid ideig tartó földrengés rázta meg pénteken kora délután Athén környékét – közölte az euromediterrán szeizmológiai központ.

Az 5,1-es erősségű rengés hatására a görög fővárosban is sokan kisiettek az épületekből az utcára. Károkról, áldozatokról az első jelentések nem szólnak, ám zavar keletkezett a telefonhálózatokban, a főváros több részéből pedig áramszünetet is jelentettek. Többen liftekben rekedtek, őket a tűzoltók kiszabadították.

A rengést egy második, kisebb földmozgás követte néhány perc múlva. Az epicentrum Athéntól mintegy 23 kilométerre északnyugatra volt, a rengés 12 kilométer mélységben történt.

Emberek várakoznak az épületek előtt a földrengés után Athénban Forrás: AFP/-

A térségben utoljára 1999-ben volt földrengés, amely 143 halálos áldozatot követelt. Tavalyelőtt az égei-tengeri Kósz szigetéről jelentettek 6,7-es erősségű földrengést, amelyben két ember meghalt, és jelentős károk is keletkeztek.

Az Athént is magában foglaló térségben él a teljes görög lakosság közel fele.

17 éves, eltűnt székesfehérvári fiút keres a rendőrséghttp://www.life.hu/news/20190719-17-eves-eltunt-szekesfehervari-fiut-keres-a-rendorseg.htmlA rendőrség a lakosság segítségét kéri. A 17 éves Barkóczi Benjamin június 11-én tűnt el. Kérik, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a székesfehérvári fiúról, értesítse őket. News--Betiltotta a Nébih a BoomBoom férfiaknak szánt étrendkiegészítő forgalmazásáthttp://www.life.hu/news/20190719-betiltotta-a-nebih-a-boomboom-ferfiaknak-szant-etrendkiegeszito-forgalmazasat.htmlBetiltotta a BoomBoom férfiaknak szánt étrend-kiegészítő forgalmazását a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az intézkedés az interneten rendelt készítmény gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt vált szükségessé, és a hamisítás miatt feljelentést tesznek. NewsOrigoSúlyos tömegbaleset történt Budapesten: 4 autó ütközötthttp://www.life.hu/news/20190719-sulyos-tomegbaleset-tortent-budapesten-4-auto-utkozott.htmlNégy autó rohant egymásba a Kerepesi útnál.NewsOrigoA kiotói filmstúdió felgyújtásával gyanúsított férfi szerint "ellopták" egy novelláját http://www.life.hu/news/20190719-a-kiotoi-filmstudio-felgyujtasaval-gyanusitott-ferfi-szerint-elloptak-egy-novellajat.html"Ellopták", más szerző nevével használták fel a tettes novelláját, és ezért gyújthatta fel azt a kiotói filmstúdiót, amelynek lángoló épületében 33 ember lelte halálát, tíz pedig súlyosan megsérült - írta pénteken a japán sajtó.News--Időjárás: igazi strandidő lesz hétvégénhttp://www.life.hu/news/20190719-idojaras-igazi-strandido-lesz-hetvegen.htmlJó hír azoknak, akik nyaralni indulnak vagy csak egy kis kikapcsolódást terveznek a hétvégére: igazi strandidőben lesz részünk. News--Robbanás történt egy Borsod megyei üzembenhttp://www.life.hu/news/20190718-robbanas-tortent-egy-borsod-megyei-uzemben.htmlSzerda este robbanás történt a kazincbarcikai BorsodChem területén: nem történt személyi sérülés.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.