földrengés tűzoltó Athén Görögország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rövid ideig tartó földrengés rázta meg pénteken kora délután Athén környékét – közölte az euromediterrán szeizmológiai központ.

Az 5,1-es erősségű rengés hatására a görög fővárosban is sokan kisiettek az épületekből az utcára. Károkról, áldozatokról az első jelentések nem szólnak, ám zavar keletkezett a telefonhálózatokban, a főváros több részéből pedig áramszünetet is jelentettek. Többen liftekben rekedtek, őket a tűzoltók kiszabadították.

A rengést egy második, kisebb földmozgás követte néhány perc múlva. Az epicentrum Athéntól mintegy 23 kilométerre északnyugatra volt, a rengés 12 kilométer mélységben történt.

Emberek várakoznak az épületek előtt a földrengés után Athénban Forrás: AFP/-

A térségben utoljára 1999-ben volt földrengés, amely 143 halálos áldozatot követelt. Tavalyelőtt az égei-tengeri Kósz szigetéről jelentettek 6,7-es erősségű földrengést, amelyben két ember meghalt, és jelentős károk is keletkeztek.

Az Athént is magában foglaló térségben él a teljes görög lakosság közel fele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.