Időjárás: marad a kánikula jövő héten

kánikula időjárás OMSZ forróság strandidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hidegfront után ismét melegszik az idő a következő napokban. Sok lesz a napsütés, helyenként lehetnek csak záporok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn elsősorban az ország északkeleti harmadában van esély kisebb záporok kialakulására. A leghidegebb órákban 16-21 fok lesz. Napközben 28-32 fokig melegszik a levegő.

Kedden főként északkeleten alakulhatnak ki elszórtan záporok. A minimumhőmérséklet 14-19, a maximumhőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű.

Szerdán és csütörtökön napos időre lehet számítani. Szerdán és csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb hőmérséklet szerdán 26 és 33, csütörtökön 29 és 33 fok között valószínű.

Pénteken derült, napos, száraz idő lesz. A leghidegebb órákban 14-20 fok lesz. Napközben 30-33 fokig melegszik a levegő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 33 fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap gomolyfelhős napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 21, vasárnap 16-21 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 30 és 34 fok, vasárnap 30-35 fok között alakulnak.

Így néz ki az 50 évvel ezelőtti holdra szállás két asztronautája, Buzz Aldrin és Michael Collins http://www.life.hu/news/20190721-igy-nez-ki-az-50-evvel-ezelotti-holdra-szallas-ket-asztronautaja-buzz-aldrin-es-michael-collins.htmlDonald Trump amerikai elnök a Fehér Házban fogadta az 50 évvel ezelőtti holdra szállás még életben lévő két űrhajósát, Buzz Aldrint és Michael Collinst. NewsOrigoBudapest rendezheti a 2027-es világbajnokságothttp://www.life.hu/news/20190721-budapest-rendezheti-a-2027es-vilagbajnoksagot.htmlBudapest rendezheti a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot. Erről a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA döntött vasárnap a dél-koreai Kvangdzsuban. NewsFotó: Mudra László - OrigoTragikus baleset: kisbusz gázolta el a zebrán a gyalogosthttp://www.life.hu/news/20190721-tragikus-baleset-kisbusz-gazolta-el-a-zebran-a-gyalogost.htmlKivilágítatlan gyalogost gázolt el a zebrán szombat éjszaka egy kisbusz. A 42 éves férfi meghalt. NewsAz Instagram elrejti a lájkszámlálóthttp://www.life.hu/news/20190721-az-instagram-elrejti-a-lajkszamlalot-teszt.htmlA BBC arról ír, hogy Ausztráliában, Új-Zélandon, Írországban, Olaszországban, Japánban és Brazíliában csütörtök óta nem látható már az Instagramon, hogy hányan lájkoltak egy fotót. A felhasználók csupán azt olvashatják, hogy a bejegyzés valakinek és még másoknak is tetszik, de mindezt számok nélkül. NewsOrigoHőség és zivatarok: így alakul a vasárnapi időjáráshttp://www.life.hu/news/20190721-hoseg-es-zivatarok-igy-alakul-a-vasarnapi-idojaras.htmlTöbb megyére a hőség és zivatarveszély miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra. Az MTI-hez szombaton eljuttatott veszélyjelzés szerint hőség miatt Budapestre, illetve Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. NewsOrigoMeghibásodott egy hullámvasút: órákig a csúcsán ragadtak a kalandra vágyók – videóhttp://www.life.hu/news/20190720-meghibasodott-egy-hullamvasut-orakig-a-csucsan-ragadtak-a-kalandra-vagyok-video.htmlA marylandi vidámparkban hibásodott meg az a hullámvasút, amelynek utasai órákig rostokoltak a magasban. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.