Extrém mértékű, 8-as erősségű UV-B-sugárzás lesz szerdán

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
sugárzás kánikula időjárás hőség UV-B
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Figyelmeztetési értéket meghaladó, 8-as (extrém) UV-B-sugárzás várható szerdán – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden az MTI-vel.

Érdemes óvatosnak lenni szerdán, ugyanis figyelmeztetési értéket meghaladó, 8-as (extrém) UV-B-sugárzás várható. Normál bőrtípusnál már 15–20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Azt kérik, hogy az emberek fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott leégés ellen, 11 és 15 óra között lehetőleg ne napozzanak.

A várható UV-B-értékek területi eloszlása megtekinthető az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Szerdán óvatosnak kell lennünk a napozással Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az előrejelzés szerint szerdán a több-kevesebb napsütés mellett a keleti megyékben erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, de csak kevés helyen fordulhat elő futózápor, elsősorban az északkeleti megyékben. A legalacsonyabb hőmérséklet 13–18 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 30–33, keletebbre 25–29 fok között valószínű.

Bándy Kata édesanyja előre látta, hogy a lányát meg fogják gyilkolnihttp://www.life.hu/news/20190723-bandy-kata-edesanyja-elore-latta-hogy-lanyat-meg-fogjak-gyilkolni.htmlBándy Kata édesanyja állítja, korábban megérezte, hogy a lányát egyszer megölik. NewsMTI/Kollányi PéterBelehalt agysérülésébe egy profi orosz bokszolóhttp://www.life.hu/news/20190723-belehalt-agyserulesebe-egy-profi-orosz-bokszolo.htmlPéntek esti mérkőzésén szerzett súlyos sérüléseket a 28 éves profi bokszoló: hiába műtötték meg, nem tudták megmenteni az életét. News--Hétfőre fogynak el a Föld éves erőforrásai: hamarabb jött el a túlfogyasztás napjahttp://www.life.hu/news/20190723--hetfore-fogynak-el-a-fold-eves-eroforrasai.htmlAz idén július 29-ére esik a túlfogyasztás világnapja, vagyis ekkorra fogynak el a Föld éves erőforrásai. News--Időjárás: Európában van, ahol 42 fokot is mérnekhttp://www.life.hu/news/20190723-idojaras-europaban-van-ahol-42-fokot-is-mernek.htmlA júliusi időjárás meglehetősen változatos volt, hiszen a lehűléssel és a tikkasztó hőséggel is meg kellett küzdeni. Az utolsó napokban sem lesz ez másként. News--Földrengést észleltek Jászberény közelébenhttp://www.life.hu/news/20190723-foldrengest-eszleltek-jaszbereny-kozeleben.htmlKisebb földrengés történt kedden Jászberény közelében. NewsOrigoJoaquín „El Chapo” Guzman mexikói drogbáró az egyik legdurvább börtönbe kerülhttp://www.life.hu/news/20190723-joaquin-el-chapo-guzmant-mexikoi-drogbaro-az-egyik-legdurvabb-bortonbe-kerul.htmlÉlete végéig börtönben marad Joaquín „El Chapo" Guzman mexikói drogbáró a coloradói Florence-ben. Úgy tudni, ez a világ egyik legszigorúbb és legembertelenebb börtöne. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.