Földcsuszamlás temette be a házakat Kínában: 11 a halálos áldozatok száma

Forrás: Thinkstock -
halál Kína földcsuszamlás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több tucatnyi házat temetett maga alá a földcsuszamlás Kínában. A halálos áldozatok száma 11-re nőtt.

21 házat temetett maga alá a földcsuszamlás a Kína délnyugati részén fekvő Kujcsou tartomány Liupansuj városában. A helyi sajtó közlése szerint a halálos áldozatok száma 11-re nőtt, és 11 túlélőt sikerült kimenteni, de folytatják a keresést a törmelék alá szorult emberek után, akiknek a számát 34-re teszik.

A földcsuszamlás eddig 11 halálos áldozatot követelt Forrás: Thinkstock

A lap közölte: mintegy kétmillió köbméternyi föld zúdult a város völgyben fekvő részére, ahol 27 lakóépület van, összesen 77 lakossal. A Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése szerint a tartomány egy másik településén egy építési területen is földcsuszamlás történt kedd délután, ott egyelőre egy halottat találtak, de további hat eltűnt után még kutatnak. A szubtrópusi monszun éghajlatú tartományt az elmúlt időszakban heves esőzések sújtották, aminek következtében több helyen áradások alakultak ki – írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.