Második világháborús robbanótestek kerültek elő Budapest belvárosában

Fotó: Koncz Márton - Origo -
tűzszerész II. világháború Belváros Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Második világháborús robbanótestek kerültek elő Budapest belvárosában, az Erzsébet téren – tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerda délelőtt az MTI-t.

Budapest belvárosában, az Erzsébet téren második világháborús robbanótestek kerültek elő – közölte szerdán az MTI-vel a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Gajdos Milán elmondta: az V. kerületben, az óriáskerék közelében dolgoznak a tűzszerészek. Eddig egy 152 milliméteres szovjet repeszromboló gránátot és egy német csőrobbantó töltetet találtak a katonák.

A területen jelenleg is zajlik a műszeres keresés. Emiatt csak a gyalogosforgalmat korlátozza 50 méteres sugarú körben a rendőrség – közölte a kommunikációs tiszt.

Nemrégiben Rákospalotán emeltek ki egy ugyancsak második világháborús bombát Fotó: Koncz Márton - Origo
Földcsuszamlás temette be a házakat Kínában: 11 a halálos áldozatok számahttp://www.life.hu/news/20190724-foldcsuszamlas-temette-be-a-hazakat-kinaban-11-a-halalos-aldozatok-szama.htmlTöbb tucatnyi házat temetett maga alá a földcsuszamlás Kínában. A halálos áldozatok száma 11-re nőtt. News--Extrém mértékű, 8-as erősségű UV-B-sugárzás lesz szerdánhttp://www.life.hu/news/20190724-extrem-merteku-8as-erossegu-uvbsugarzas-lesz-szerdan.htmlFigyelmeztetési értéket meghaladó, 8-as (extrém) UV-B-sugárzás várható szerdán – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden az MTI-vel. News--Bándy Kata édesanyja előre látta, hogy a lányát meg fogják gyilkolnihttp://www.life.hu/news/20190723-bandy-kata-edesanyja-elore-latta-hogy-lanyat-meg-fogjak-gyilkolni.htmlBándy Kata édesanyja állítja, korábban megérezte, hogy a lányát egyszer megölik. NewsMTI/Kollányi PéterBelehalt agysérülésébe egy profi orosz bokszolóhttp://www.life.hu/news/20190723-belehalt-agyserulesebe-egy-profi-orosz-bokszolo.htmlPéntek esti mérkőzésén szerzett súlyos sérüléseket a 28 éves profi bokszoló: hiába műtötték meg, nem tudták megmenteni az életét. News--Hétfőre fogynak el a Föld éves erőforrásai: hamarabb jött el a túlfogyasztás napjahttp://www.life.hu/news/20190723--hetfore-fogynak-el-a-fold-eves-eroforrasai.htmlAz idén július 29-ére esik a túlfogyasztás világnapja, vagyis ekkorra fogynak el a Föld éves erőforrásai. News--Időjárás: Európában van, ahol 42 fokot is mérnekhttp://www.life.hu/news/20190723-idojaras-europaban-van-ahol-42-fokot-is-mernek.htmlA júliusi időjárás meglehetősen változatos volt, hiszen a lehűléssel és a tikkasztó hőséggel is meg kellett küzdeni. Az utolsó napokban sem lesz ez másként. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.