Időjárás: visszatért a kánikula

Fotó: Polyák Attila - Origo -
meleg kánikula időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A múlt heti hűvös idő után újra visszatért a kánikula: hőségriadó van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú hőségriadót rendelt el Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére, de máshol sem lesz hűvös az idő. Csütörtökön igazi strandidőre számíthatunk sok napsütéssel. Zápor csak északkeleten fordul elő. 29 és 34 °C közötti hőség várható.

Hőségriadó van érvényben Fotó: Polyák Attila - Origo

Pénteken az ország nagy részén sok napsütés várható, de DNy-on és ÉK-en zivatarok törhetnek ki. Marad a 32 °C körüli kánikula. Szombaton viszont erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és eleinte csak délen, délnyugaton, később máshol is kialakul zápor, zivatar. Zivatarok környezetében viharos szélrohamok lesznek. 30 fok körüli értékeket mérhetünk délután. Vasárnap és hétfőn jelen számítások szerint sok gomolyfelhőre van kilátás, a Dunántúlon többfelé, máshol szórványosan záporral, zivatarral. 26 és 32 fok között alakulhat a hőmérséklet délutánonként – írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.