Agyevő amőba végzett egy férfival Észak-Karolinában

halál víz Észak-Karolina agyevő amőba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Agyevő amőba végzett egy férfival Észak-Karolinában, miután egy vízi vidámpark mesterséges tavában úszott.

Egy vízben élő ritka parazita, az "agyevő amőba" okozta megbetegedésben halt meg egy amerikai férfi, Eddie Gray. Az után lett rosszul, hogy július 12-én a Cumberland megyei Hope Millsben működő Fantasy Lake Water Park nevű vízi vidámpark mesterséges tavában úszott.

Agyevő amőba végzett egy amerikai férfival - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstcok

Az amerikai járványügyi központ (CDC) megerősítette, hogy a férfi halálát az "agyevő amőbaként" ismert Naegleria fowleri okozta.

Ez a meleg, szennyezett vizekben szaporodó egysejtű nem okoz betegséget, ha lenyelik, ám az orrba jutva halálos lehet.

Az amőbával való érintkezést követő kilenc napon belül súlyos betegség alakulhat ki, amely erős fejfájással, lázzal, émelygéssel és hányással kezdődik, majd nyakmerevedés, agyvérzés és kóma léphet fel.

Egészségügyi szakemberek szerint a Naegleria fowleri mindössze 145 embert betegített meg az Egyesült Államokban 1962 és 2018 között, ebből öt eset Észak-Karolinában történt. Az egyik 2016-ban, amikor egy ohiói diákot egy hajóról a vízbe dobtak az észak-karolinai Charlotte-ban működő U.S. National Whitewater Center nevű szabadtéri rekreációs központban. A 18 éves Lauren Seitz 11 nappal az után halt meg, hogy a park vizébe esett és megfertőződött - írja az MTI.

Öt jármű ütközött össze az M0-s főútonhttp://www.life.hu/news/20190726-ot-auto-utkozott-ossze-az-m0as-fouton.htmlTömegkarambol történt az M0-s autóúton Maglódnál. Öt jármű ütközött. News--Kétéves kislányt mentettek ki a tűző napon parkoló autóból Dorogonhttp://www.life.hu/news/20190726-keteves-kislanyt-mentettek-ki-a-tuzo-napon-parkolo-autobol-dorogon.htmlDorogon egy tűző napon parkoló autóban hagytak magára egy kislányt. A járőrök szabadították ki. NewsOrigoÖsszeesett a ringben, majd elhunyt a profi bokszoló, Hugo Santillan http://www.life.hu/news/20190726-osszeesett-a-ringben-majd-elhunyt-a-profi-bokszolo-hugo-santillan.htmlA mérkőzés vége után esett össze a 23 éves Hugo Santillan a ringben. Hiába szállították kórházba, nem tudták megmenteni az életét. News--A szülei tartják el a milliókat kereső ügyvédnőthttp://www.life.hu/news/20190726-a-szulei-tartjak-el-a-milliokat-kereso-ugyvednot.htmlTöbb mint 2 millió forint üti a markát minden hónapban egy 27 éves, Ausztráliában élő vállalati ügyvédnek, aki még mindig igénybe veszi a szülei anyagi segítségét. Elárulta, hogy miért teszi. News--Zsuzsanna testőrt fogadott, párja másnap le akarta lőnihttp://www.life.hu/news/20190726-zsuzsanna-testort-fogadott-parja-masnap-le-akarta-loni.htmlLövöldözni kezdett egy férfi szerda délután az egyik kecskeméti plázában. A férfi volt párját, Zsuzsannát akarhatta megölni. Már korábban is fenyegette, ezért a nő előző nap testőrt fogadott. Együtt fékezték meg a volt párját. News--Időjárás: zápor, zivatar és kánikula is várható a hétvégénhttp://www.life.hu/news/20190726-idojaras-zapor-zivatar-es-kanikula-is-varhato-a-hetvegen.htmlNehéz eldönteni, hogy strandra induljunk, vagy esőkabátot vegyünk. Íme a hétvége időjárása. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.