Itt a világ legrövidebb IQ-tesztje: csak 3 kérdés az egész

IQ-teszt kérdés intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy professzor megalkotta a világ legrövidebb IQ-tesztjét. Az emberek többsége elhibázza a válaszokat.

2005-ben Shane Frederick professzor megalkotott egy három kérdésből álló IQ-tesztet. Ezekre egy-egy perc alatt kell válaszolni, és ha mindegyikre jó választ adtunk, akkor 100 feletti IQ-val rendelkezünk. Első ránézésre nem tűnnek bonyolultnak a kérdések, ám az emberek 80 százaléka mégis elhibázza – számolt be róla a Mirror.

Nézzük, mi ez a három kérdés!

1. Egy ütő és egy labda 1 dollár 10 centbe kerül összesen. Az ütő 1 dollárral többe kerül, mint a labda. Mennyibe kerül a labda?

2. Ha 5 gép 5 perc alatt 5 terméket gyárt, mennyi idő alatt gyárt 100 gép 100 terméket?

3. Egy tó vizét tavirózsák borítják. A tavirózsákkal borított terület mindennap megduplázódik. Ha a tó egész felületét 48 nap alatt fedik be teljesen a virágok, mennyi idő kell ahhoz, hogy lefedjék a tó felületének felét?

A kép csak illusztráció Forrás: BSIP/BELMONTE / BSIP/Belmonte

Többnyire ezek a válaszok születnek, de ezek helytelenek:

1. 10 cent

2. 100 perc

3. 24 nap

Valójában ezek a helyes megoldások:

1. 5 cent

2. 5 perc

3. 47 nap

Macskája fenekét nyalta ki egy férfi - nagyjából 3 ezer forintot kapott érte (18+)http://www.life.hu/news/20190730-macskaja-feneket-nyalta-ki-a-ferfit-nagyjabol-3-ezer-forintot-kapott-erte-18.htmlFeltöltötte az internetre a magyar férfi azt a videót, amelyen 3 hónapos kismacskája fenekét nyalta meg. A cicát elvitték az állatvédők. News--Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen Fenyő János meggyilkolása ügyébenhttp://www.life.hu/news/20190730-vadat-emeltek-gyarfas-tamas-ellen-fenyo-janos-meggyilkolasa-ugyeben.htmlVádat emelt Fenyő János megölése ügyében Gyárfás Tamás ellen felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt a Fővárosi Főügyészség. NewsOrigoKenderesi Tamás kedvese, Szilovics Fanni megszólalt a zaklatási ügybenhttp://www.life.hu/news/20190730-kenderesi-tamas-kedvese-szilovics-fanni-megszolalt-a-zaklatasi-ugyben.htmlKiáll Kenderesi Tamás úszó mellett kézilabdázó kedvese és édesanyja is. A sportoló vasárnapra virradóra keveredett szexuális zaklatási ügybe, Szilovics Fanni most elmondta a véleményét. News--Lakott területre zuhant Pakisztánban egy katonai repülőgép: legalább tizenheten meghaltakhttp://www.life.hu/news/20190730-lakott-teruletre-zuhant-pakisztanban-egy-katonai-repulogep-legalabb-tizenheten-meghaltak.htmlLakott területre zuhant, és legalább négy lakóházat letarolt egy kis katonai repülőgép Pakisztánban: 17 ember meghalt. News--Szökést jelzett a nyomkövető B. Lászlónál, VV Fanni elrablójánálhttp://www.life.hu/news/20190730-szokest-jelzett-a-nyomkoveto-b-laszlonal-vv-fanni-elrablojanal.htmlHázi őrizetben várja a tárgyalást VV Fanni elrablója, B. László. A nyomkövető nemrégiben szökést jelzett, így kiszálltak a rendőrök a házhoz. A férfit a zuhany alatt találták meg. News--Eltemették Heller Ágnes filozófusthttp://www.life.hu/news/20190729-eltemettek-heller-agnes-filozofust.htmlVégső nyugalomba helyezték Heller Ágnes filozófust, aki kilencvenévesen távozott az élők sorából. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.