Ez a matematikai feladvány osztja meg az internetet

Twitter matematika feladvány internet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy matematikai feladvány megoldásán rágódik az internet népe.

Kettészakadt az internet népe. Egy Twitter felhasználó ugyanis közzétett egy egyszerűnek tűnő matematikai példát: „8 ÷ 2 (2+2) = ?”

Már több mint 3 ezer hozzászólás érkezett a bejegyzéshez és az emberek nagy része szerint a helyes megoldás egyértelműen a 16, mások szerint azonban az 1.

Valójában minden a műveleti sorrenden múlik, a Mirror azt írja, tulajdonképpen mindkét megoldás helyes lehet.

Takaróval kapták el a szomszédok az ötödik emeletről leesett kínai fiúthttp://www.life.hu/news/20190801-takaroval-kaptak-el-a-szomszedok-az-otodik-emeletrol-leesett-kinai-fiut.htmlLeesett egy kínai lakóház ötödik emeletének erkélyéről egy hároméves fiúcska, aki sértetlenül túlélte balesetet, hála a szomszédoknak, akik egy kifeszített takaróval kapták el a gyermeket - adta hírül a helyi sajtó.NewsOrigoElindult haza Kenderesi Tamás: nagyon megviselték a történtekhttp://www.life.hu/news/20190801-elindult-haza-kenderesi-tamas-nagyon-megviseltek-a-tortentek.htmlAz úszószövetség elnöke szerint Kenderesit lelkileg megtörték az elmúlt napok eseményei.News--Ilyen jótékony hatásai vannak a vörösbornakhttp://www.life.hu/news/20190801-ilyen-jotekony-hatasai-vannak-a-vorosbornak.htmlA vörösborokért rajongókat eddig sem kellett győzködni az ital jótékony hatásairól, de most kiderült, hogy az eddig ismerteken túl milyen kellemes következményekkel jár a bor mértékletes fogyasztása. NewsOrigoKiderült, hogy ezer képet törölt telefonjáról a Viking Sigyn kapitányahttp://www.life.hu/news/20190801-kiderult-hogy-ezer-kepet-torolt-telefonjarol-a-viking-sigyn-kapitanya.htmlA Viking Sigyn kapitánya ismét előzetes letartóztatásba került. Kiderült, hogy Jurij C. több telefont használhatott, és ezernyi képet törölt le a készülékről. News--Elöntötte a műanyag szemét a világörökség részét képező dél-csendes-óceáni szigetethttp://www.life.hu/news/20190730-elontotte-a-muanyagszemet-a-vilagorokseg-reszet-kepezo-delcsendesoceani-szigetet.htmlMegfulladhat a műanyag szemétben az UNESCO világörökség részét képező dél-csendes-óceáni Henderson-sziget, ahol hat tonna műanyag hulladékot gyűjtöttek össze tudományos szakemberek két hét alatt. NewsOrigoDunai hajóbaleset: a hajóskapitány letartóztatását indítványozza az ügyészséghttp://www.life.hu/news/20190730-dunai-hajobaleset-a-hajoskapitany-letartoztatasat-inditvanyozza-az-ugyeszseg.htmlA Dunán történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében a hajóskapitány letartóztatását indítványozza a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség, döntés szerdán születhet. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.