Elárulta a hajókatasztrófát túlélő férfi, hogyan élte meg, hogy társait felfalták a cápák

Forrás: Shutterstock / Készítette: Andreas Wolochow -
túlélő torpedó II. világháború hajókatasztrófa cápák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megszólalt a férfi, aki egy hajókatasztrófa után maradt életben a II. világháború idején. Több száz társát cápák falták fel.

Edgar Harrel a USS Indianapolis közel 1200 fős legénysége közé tartozott. A hajót 1945-ben japán tengeralattjárók torpedói süllyesztették el. A tengerészek megpróbáltak a vízen fennmaradni, 4 napig hánykolódtak a tengeren. Legalábbis azok, akiket nem faltak fel a cápák... Közel 600-an végezték a ragadozók áldozataiként. Harrel mégis túlélte.

Minden nap, minden éjszaka hallottam, amint megeszik őket. Borzasztó kiabálás, aztán csak azt látod, eltűnik a víz alatt... Végig imádkoztam, nem tudtam mást tenni" – idézi a The Sun a szavait.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock / Készítette: Andreas Wolochow

Harrel megpróbált társaival összekapaszkodni, mert rájöttek, csak így élhetik túl az esetet. A cápák mellett azonban az éhséggel és szomjúsággal is meg kellett küzdeniük. Többen megpróbáltak inni a sós vízből, de nagyon rosszul jártak, idővel elkezdtek hallucinálni, szinte megbolondultak.

Végül a negyedik napon egy pilóta leszállt a gépével a víz felszínére, és felvette az elgyötört férfiakat. Összesen 316-an élték túl az esetet.

A szülők állítják, gyanús alakok leselkednek a gyerekekre egy budai játszótérenhttp://www.life.hu/news/20190802-a-szulok-allitjak-gyanus-alakok-leselkednek-a-gyerekekre-egy-budai-jatszoteren.htmlA szülők elmondása alapján ismeretlen férfiak leselkednek a gyerekekre az egyik budai játszótér közelében. NewsOrigoHat embert ölt meg, majd öngyilkos lett egy férfi Zágrábbanhttp://www.life.hu/news/20190802-hat-embert-olt-meg-majd-ongyilkos-lett-egy-ferfi-zagrabban.htmlHat embert, két férfit, három nőt és egy tízéves gyereket ölt meg csütörtökön késő este Zágrábban egy férfi, aki később öngyilkos lett - közölte a horvát rendőrség.NewsOrigoTúladagolásban elhunyt Robert F. Kennedy egyik unokájahttp://www.life.hu/news/20190802-tuladagolasban-elhunyt-robert-f-kennedy-egyik-unokaja.htmlVélhetően túladagolásban váratlanul elhunyt a 22 éves Saoirse Kennedy Hill, Robert F. Kennedy néhai amerikai szenátor egyik unokája.News--Hidegfront érkezik augusztus első hétvégéjénhttp://www.life.hu/news/20190802-hidegfront-erkezik-augusztus-elso-hetvegejen.htmlHidegfront érkezik augusztus első hétvégéjére, helyenként kiadós eső is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek. News--Takaróval kapták el a szomszédok az ötödik emeletről leesett kínai fiúthttp://www.life.hu/news/20190801-takaroval-kaptak-el-a-szomszedok-az-otodik-emeletrol-leesett-kinai-fiut.htmlLeesett egy kínai lakóház ötödik emeletének erkélyéről egy hároméves fiú, aki sértetlenül túlélte a balesetet, hála a szomszédoknak, akik egy kifeszített takaróval kapták el a gyermeket – adta hírül a helyi sajtó. NewsOrigoKiderült, hogy ezer képet törölt a telefonjáról a Viking Sigyn kapitányahttp://www.life.hu/news/20190801-kiderult-hogy-ezer-kepet-torolt-telefonjarol-a-viking-sigyn-kapitanya.htmlA Viking Sigyn kapitánya ismét előzetes letartóztatásba került. Kiderült, hogy Jurij C. több telefont használhatott, és ezernyi képet törölt a készülékről. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.