Delfinek vetődtek partra Izlandon: sok elpusztult

Forrás: wikipédia / Készítette: Barney Moss -
Izland pusztulás delfin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Izland délnyugati részén mintegy 50 gömbölyűfejű delfin sodródott partra, közülük 20 elpusztult. 

Mintegy 50 gömbölyűfejű delfin sodródott partra Izland délnyugati részén a hétvégén, közülük 20 elpusztult. Péntek este vették észre a bajba jutott állatokat Gardur térségében, a fővárostól, Reykjavíktól 50 kilométerre.

Ilyen gömbölyűfejű delfinek pusztultak el – Képünk illusztráció Forrás: wikipédia / Készítette: Barney Moss

Önkéntesek már a hivatásos mentők megérkezése előtt hozzáláttak a cetek locsolásához, csaknem

100 ember egész éjszaka dolgozott a delfinek nedvesen tartásán.

Az állatok többsége végül szombatra virradóra a dagállyal együtt visszatért a tengerbe, húsz delfint azonban nem sikerült megmenteni.

Két héttel korábban, július 18-án 52 delfint találtak holtan a tengerpart homokján Izland nyugati részén.
A tömeges partra sodródások oka nem ismert, a kutatóknak csak feltételezéseik vannak – írja az MTI.

Ámokfutó lövöldözött egy bárban Amerikában: legalább 10 ember meghalt http://www.life.hu/news/20190804-amokfuto-lovoldozott-egy-barban-amerikaban-legalabb-10-ember-meghalt.html10 embert lőtt agyon egy férfi Amerikában egy bárban.News--Elhunyt Ambrus Miklós egykori olimpiai bajnok vízilabdázóhttp://www.life.hu/news/20190804-elhunyt-ambrus-miklos-egykori-olimpiai-bajnok-vizilabdazo.htmlElhunyt Ambrus Miklós olimpiai bajnok vízilabdás. 86 évesen, hosszan tartó betegség után távozott az élők sorából. News--Mick Schumacher először nyert a Forma–2-benhttp://www.life.hu/news/20190804-mick-schumacher-eloszor-nyert-a-forma2ben.htmlA hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fia, Mick nyerte a Forma–2-es versenysorozat magyarországi hétvégéjének második futamát vasárnap a Hungaroringen. News--Halálos baleset történt Budapesten, az Üllői útonhttp://www.life.hu/news/20190803-halalos-baleset-tortent-budapesten-az-ulloi-uton-szombat-este.htmlEddig tisztázatlan körülmények között egy motoros és egy teherautó ütközött össze 2019. augusztus 3-án 18 óra 15 perc körül Budapest X. kerületében, az Üllői út 112. szám előtt. A balesetben a motoros meghalt. NewsOrigoIlyen idő várható vasárnap: erre készüljhttp://www.life.hu/news/20190803-ilyen-idojaras-varhato-vasarnap.htmlAlapvetően napos időre kell számítani vasárnap, de az ország egyes részein zápor és zivatar is előfordulhat. News--Újabb aszteroida suhan el a Föld mellett a jövő hétenhttp://www.life.hu/news/20190803-ujabb-aszteroida-suhan-el-a-fold-mellett-a-jovo-heten-2006-qq23-jelu.htmlA 2006 QQ23 jelű aszteroida, amely várhatóan augusztus 10-én halad el a bolygó mellett, a becslések szerint 570 méter átmérőjű és a Földtől csaknem 8 millió kilométerre található. Lindley Johnson és Kelly Fast NASA-szakértők szerint az ilyen „földközeli objektumoknak” nevezett égitestek, mint az aszteroidák és üstökösök más bolygókkal együtt keringenek a Nap körül. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.