Időjárás: figyelmeztetést adtak ki zivatarok és jégeső miatt

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
zivatar időjárás jégeső figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki keddre: az ország északi felére érvényes. 

Az ország északi felében tíz megyére és a fővárosra adott ki figyelmeztetést keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszélyjelzésük szerint Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Jégeső is előfordulhat - Képünk illusztráció Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Azt írták: kedden délután, este az északi megyékben már nagyobb területen intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak, amelyekhez néhol 20-30 milliméter csapadék, jégeső, illetve viharos (60-80 kilométer/órás) szél társulhat.

Észak-Magyarországon heves zivatar sem kizárt 80-90 kilométer/óra feletti szélrohammal, nagy méretű jéggel.

Kedden tovább erősödik a nappali felmelegedés. A napi középhőmérséklet főként a Dél-Dunántúlon helyenként már 25 fok köré emelkedik. Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 12-18 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között alakul - írja az MTI.

Tovább vár 50 milliós nyereményére az a magyar férfi, akinek ellopták a szelvényéthttp://www.life.hu/news/20190805-tovabb-var-50-millios-nyeremenyere-a-magyar-ferfi-akinek-elloptak-szelvenyet.htmlEgyelőre nem kapta meg a nyereményét az a lottónyertes férfi, akitől pár hete ellopták szelvényét. News--Lelőtte hét társát egy afgán rendőrhttp://www.life.hu/news/20190805-lelotte-het-tarsat-egy-afgan-rendor.htmlLelőtte hét társát egy afgán rendőr a déli Kandahár tartományban, majd elmenekült a helyszínről NewsOrigoEnnyivel van most melegebb nálunk, mint 100 évehttp://www.life.hu/news/20190805-ennyivel-van-most-melegebb-nalunk-mint-100-eve.html1900 óta több fokot emelkedett az átlaghőmérséklet a földön. Budapesten is ez a helyzet. NewsOrigoTöbb mint 30 delfin és két bálna tetemét találták Toszkána vizeibenhttp://www.life.hu/news/20190805-tobb-mint-30-delfin-es-ket-balna-tetemet-talaltak-toszkana-vizeiben-iden.htmlTöbb mint 30 delfin és két bálna tetemét találták Toszkána vizeiben idén - közölte az olasz tartomány környezetvédelmi hatósága. NewsOrigoSzáműzték a műanyag palackokat a San Franciscó-i Nemzetközi Reptérrőlhttp://www.life.hu/news/20190805-szamuztek-a-muanyag-palackokat-a-san-franciscoi-nemzetkozi-repterrol-1.htmlA San Franciscó-i Nemzetközi Repülőtéren augusztus 20-ától nem árulnak egyszer használatos műanyag palackokban forgalmazott üdítőket. News--Dunai hajóbaleset: kiderült, hogyan törölhette az adatokat a telefonjáról a Viking Sigyn kapitányahttp://www.life.hu/news/20190805-dunai-hajobaleset-kiderult-hogyan-torolhette-az-adatokat-a-telefonjarol-a-viking-sigyn-kapitanya.htmlA Viking Sigyn kapitánya, Jurij C. nemcsak adatokat törölt a telefonjáról a dunai hajóbaleset után, hanem a hajó kamerarendszerébe is belépett utólag, hogy megnézze, hogyan történt az ütközés. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.