Pszichiátriai vizsgálat vár a kamasz fiúra, aki ledobott egy kisgyereket a Tate Modern Múzeum teraszáról

Forrás: AFP/Hugo Phiulpott -
Tate Modern
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá azt a 17 éves kamaszt, aki a minap a gyanú szerint ledobott egy hatéves gyereket a londoni Tate Modern Múzeum 10 emelet magasan lévő kilátóteraszáról. A tizenévesnek februárban kell bíróság elé állnia, addig őrizetben marad.

A londoni központi büntetőbíróság csütörtökön hozta meg erről szóló döntését.
A kamasz fiú a mostani meghallgatáson sem közölt semmit tettének indítékairól. Pusztán nevének, lakcímének és életkorának megerősítésére volt hajlandó. Személyazonossága a kiskorúakra vonatkozó törvényi előírások értelmében nem hozható nyilvánosságra.

Forrás: AFP/Hugo Phiulpott


A gyanúsított vasárnap délután dobta le hatéves áldozatát a világhírű múzeum kilátóteraszáról. A francia kisfiú, aki a szüleivel tartózkodott az intézményben és vakációra érkezett Londonba, öt emeletet zuhant, mentőhelikopterrel szállították kórházba. Súlyos sérüléseket, gerinc-, láb- és kartörést szenvedett, vérzés alakult ki az agyában.

A Tate Modern az Egyesült Királyság legnépszerűbb turistalátványossága, tavaly 5,9 millióan keresték fel. 2000-ben nyílt meg a Temze partján egy régi erőmű épületében, a kilátóteraszt 2016-ban adták át egy bővítés keretében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.