Az augusztus 20-i légi parádé előkészületei miatt kedden nagyobb lehet a zaj Budapest fölött

Forrás: MTI/Lakatos Péter -
légi parádé augusztus 20.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az augusztus 20-i légi parádé előkészületei miatt kedd délután "megnövekedett zajhatásra" lehet számítani Budapest fölött, a Duna Parlament és Lánchíd közötti szakaszán - közölte a Honvédelmi Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

Az augusztus 20-i ünnepi programsorozat részeként jövő kedden délelőtt a Magyar Honvédség csaknem egyórás légi parádé keretében mutatja be rendszeresített és a közeljövőben rendszerbe kerülő légi járműveit a Duna felett. Ennek előkészítésekén kedden (tartaléknap szerdán) 14 és 15 óra között három katonai helikopter méri fel a légi parádé helyszínét Budapesten a Duna Parlament és Lánchíd közötti szakaszán, ezért ebben az időszakban "megnövekedett zajhatás várható", valamint részleges folyamzárra lehet számítani - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI/Lakatos Péter

Rengeteg a csalás: szeptembertől kötelező lesz a biztonsági kód használata az online vásárlásoknálhttp://www.life.hu/news/20190812-szeptembertol-kotelezo-lesz-a-biztonsagi-kod-hasznalata-az-online-vasarlasoknal.htmlAz internetes vásárlásokkal elkövetett csalások megakadályozásáért szeptember 14-től kötelező lesz a biztonsági kód használata az online vásárlásoknál az Európai Unión belül - mondta Magyarország kiberkoordinátora hétfőn az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.NewsOrigoHétfőn éjfél után érdemes a hullócsillagokat megfigyelnihttp://www.life.hu/news/20190812-hetfon-ejfel-utan-erdemes-a-hullocsillagokat-megfigyelni-perseidak.htmlA Perseidák meteorraj megfigyelésére legalkalmasabb hétfőről keddre virradóan az éjféltől hajnalig terjedő időszak - mondta Kiss László, csillagász-fizikus. A csillagász az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában beszélt arról, hogy a Szent Lőrinc könnyeikét is ismert Perseidák meteorraj sok száz éve visszatérő jelenség augusztusban. Idén a telihold közeli állapot miatt nehezebben figyelhető meg a sok apró porszemcséből álló meteorrajból származó csillaghullás. News--Jelentős lehűlést hoz a hidegfronthttp://www.life.hu/news/20190812-jelentos-lehulest-hoz-a-hidegfront-a-heten.htmlJelentős lehűlést hoz a héten érkező hidegfront, egy-két nap alatt mindenütt mintegy 10 fokot, néhol akár többet is csökken a csúcshőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán. News--Beismerte tettét a rákospalotai gyilkosság gyanúsítottja http://www.life.hu/news/20190812-beismerte-tettet-a-rakospalotai-gyilkossag-gyanusitottja.htmlA Budapesti Rendőr-főkapitányság közölt fejleményt a rákospalotai gyilkosság ügyében. NewsOrigoKiderült, hogy nem fiú, hanem lány csábította el otthonról a csepeli kislánythttp://www.life.hu/news/20190812-kiderult-hogy-nem-fiu-hanem-lany-aki-elcsabitotta-otthonrol-a-csepeli-kislanyt.htmlKiderült, hogy valójában lány, aki elcsábította a 11 éves csepeli lányt otthonról. NewsThinkstockHétfő reggel halálos baleset történt a 8-as útonhttp://www.life.hu/news/20190812-hetfo-reggel-halalos-baleset-tortent-a-8as-uton.htmlLezárták hétfő reggel a 8-as utat, ugyanis halálos baleset történt Jánosháza térségében. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.