Időjárás: ekkor ér véget a kánikula Németh Lajos szerint

Forrás: Shutterstock -
Németh Lajos hidegfront időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos elárulta, a mai lehet az év legmelegebb napja, de már úton van a felfrissülés.

Jó hírekkel szolgált Németh Lajos azoknak, akik már alig tudják elviselni a kánikulát. A mai napot még ki kell bírni, de holnaptól érkezik a felfrissülés. Először a nyugati országrész lélegezhet fel, majd szerdára a keleti is.

Elképzelhető, hogy ez lesz az év legmelegebb napja. Benne van, hogy 38, egy-két helyen 39 fok is lehet. De a napi melegrekordot nem döntjük meg. (...) Szerdára országszerte mérséklődik a hőség, kánikula. Viszont annyi energia van a légkörben, hogy holnap először a Dunántúl nyugati, északnyugati vidékein lesznek heves záporok, zivatarok, viharossá fokozódik az északnyugati szél, és mivel ez a hidegfront hullámot vet, nem gyorsan robog át a Kárpát-medence térsége fölött, ezért holnap még a keleti megyékben 34-35 fokos hőség megmarad. Ezzel szemben a nyugati országrészben már csak 28-29 fokos hőmérsékletre lehet számítani."

Beismerte tettét a rákospalotai gyilkosság gyanúsítottja http://www.life.hu/news/20190812-beismerte-tettet-a-rakospalotai-gyilkossag-gyanusitottja.htmlA Budapesti Rendőr-főkapitányság közölt fejleményt a rákospalotai gyilkosság ügyében. NewsOrigoKiderült, hogy nem fiú, hanem lány csábította el otthonról a csepeli kislánythttp://www.life.hu/news/20190812-kiderult-hogy-nem-fiu-hanem-lany-aki-elcsabitotta-otthonrol-a-csepeli-kislanyt.htmlKiderült, hogy valójában lány, aki elcsábította a 11 éves csepeli lányt otthonról. NewsThinkstockVégleg betiltanák a műanyag zacskókat Németországbanhttp://www.life.hu/news/20190812-vegleg-betiltanak-a-muanyagzacskokat-nemetorszagban.htmlA kiskereskedelemben használatos műanyag zacskók forgalmazásának teljes tiltására készülnek Németországban. News--Piacra kerülhet egy vodka, amit Csernobilban készítettekhttp://www.life.hu/news/20190811-piacra-kerulhet-egy-vodka-amit-csernobilban-keszitettek.htmlHamarosan a magyar boltok polcain is megjelenhet az első termék, amit 1986 óta a csernobili zónában készítettek. Nem másról van szó, mint egy vodkáról. Az ital stílusosan az Atomik nevet kapta. NewsOrigoJégbe zárva töltött több mint két órát egy osztrák extrémsportolóhttp://www.life.hu/news/20190811-jegbe-zarva-toltott-tobb-mint-ket-orat-egy-osztrak-extremsportolo.htmlEgy jéggel töltött üvegkabinban állt több mint két órán át Josef Köberl osztrák extrémsportoló. NewsOrigoKiemelt figyelmet kell fordítani a munkavállalók egészségének megőrzésére a hőségbenhttp://www.life.hu/news/20190811-kiemelt-figyelmet-kell-forditani-a-munkavallalok-egeszsegenek-megorzesere-hosegben.htmlA munkaadóknak a hőségriasztás idején kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a dolgozók, főként a tűző napon fizikai munkát végzők egészségének megőrzésére, így többek között figyelniük kell a rendszeres pihenőidő beiktatására, illetve gondoskodniuk kell az ivóvízellátásról – közölte a Pénzügyminisztérium munkavédelmi főosztálya a tárca honlapján szombaton. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.