Zivatarok és sok eső miatt figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

zivatar OMSZ jégeső figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zivatarveszély és a várható sok eső miatt adott ki figyelmeztetést szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: késő estétől egyre többfelé, előbb Nyugat-Dunántúlon, később keletebbre is várhatók zivatarok felhőszakadás, néhol viharos szél és jégeső kíséretében. A keleti megyékben szerda reggelig nem várható csapadék. Szerdán fokozatosan a keleti országrészre szorul vissza a csapadék, zivatarok még a Tisza vonalában előfordulhatnak.

Elsősorban keddről szerdára virradóan az ismétlődő záporok, zivatarok nyomán egy délnyugat–északkeleti tengely mentén nagy területen eshet 20 millimétert meghaladó csapadék, sőt az Északi-középhegység térségében ennél jóval nagyobb mennyiség is hullhat. Az éjfél után visszaerősödő északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és a főváros térségében gyakran erős, időnként viharos, szerda délutántól Sátoraljaújhely térségében az északi szelet 70 kilométer/óra fölötti lökések kísérhetik.

A sok eső miatt másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak Heves és Nógrád megyére, Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére szintén a sok eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Emellett a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére a zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a viharos szél miatt is figyelmeztetnek.

Szerdán a hőmérséklet hajnalban 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul, de a keleti területeken már délelőtt beáll a maximum.

Figyelmeztet a Nébih: fémdarabok lehetnek ebben a párizsibanhttp://www.life.hu/news/20190813-nebih-femdarab-lehet-a-parizsiban.htmlFémdarab lehet a Kaiser márkájú Arany Pulyka párizsiban - hívja fel a figyelmet Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.NewsFotó: Zirig Árpád - TáfelspiccSokkot kapott Luxus Tünde attól, amit 17 éves fiával a Szigeten látotthttp://www.life.hu/news/20190813-sokkot-kapott-luxus-tunde-attol-amit-17-eves-fia-a-szigeten-latott.htmlPolgár Tünde, a Viasaton futó Feleségek luxuskivitelben egyik szereplője a 17 éves fiával ment a Szigetre. A TV2 kamerája is elkísérte őket. Az anya sokkoló dolgokkal szembesült. News--Egy pár prostituáltként dolgoztatott egy általános iskolás lányt Fótonhttp://www.life.hu/news/20190813-egy-par-prostitualtkent-dolgoztatott-egy-altalanos-iskolas-lanyt-foton.htmlProstituáltként futtattak egy általános iskolás lányt Fóton. NewsOrigoEzért tűnt el napokra a magyar doktornőhttp://www.life.hu/news/20190813-ezert-tunt-el-napokra-a-magyar-doktorno.htmlMegszólalt a budapesti kórházból eltűnt doktornő: elárulta, mi oka volt arra, hogy nyomtalanul távozzon az intézményből. NewsOrigoNagyon magas a parlagfű pollenkoncentrációjahttp://www.life.hu/news/20190813-nagyon-magas-a-parlagfu-pollenkoncentracioja.htmlA parlagfű pollenkoncentrációjának nagyon magas szintje miatt II. fokú riasztás van érvényben az ország több területén. NewsOrigoIdőjárás: felhőszakadás és viharos szél is jöhethttp://www.life.hu/news/20190813-idojaras-felhoszakadas-es-viharos-szel-is-johet.htmlEgyik napról a másikra változott meg az időjárás: tegnap még kánikula volt, ma már a lehűlés okoz szenvedést az embereknek. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.