Budai családirtás: a BRFK szerint nem a rendőrségen múlt a család élete

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
gyilkosság közlemény budai családirtás rendőrség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem a rendőrségen múlt a budai család élete – jelentette ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfői közleményében. Ugyanakkor megjegyezték, hogy az ügyeletes szakmai hibát követett el, amikor egy bejelentést követően nem küldött rendőröket a címre.

Múlt pénteken három holttestet találtak a Zöldlomb utcában egy társasház második emeleti lakásában. A gyanú szerint a 35 éves apa megölte 31 éves élettársát és négyéves közös gyereküket. A férfi ezután öngyilkos lett. A rendőrséget pénteken a lakás tulajdonosa hívta, mert nem tudta elérni a bérlőit.

Zöldlomb utcai helyszínelés Fotó: Szabó Gábor - Origo


A BRFK hétfőn kifejtette: a családnál augusztus 20-án 13 óra 8 perckor voltak kint a rendőrök először, mert a későbbi áldozat bejelentette, élettársa elvette a lakáskulcsát. A helyszínen további rendőri intézkedésre nem volt szükség, mert rendezték vitájukat, tettlegesség nem történt. A család korábban rendőri segítséget nem kért és a szomszédok sem tettek bejelentést – írták. A segélyhívót a szomszéd augusztus 22-én 10 óra 54 perckor hívta, aki szó szerint azt mondta, hogy 21-én hajnalban „furcsa zajokat” hallott a szomszédból, és azóta nem lát mozgást náluk. A lakás tulajdonosa augusztus 23-án hívta a rendőröket, mert nem tudta elérni telefonon albérlőit. Amikor a II. kerületi járőrök a helyszínre értek, a lakásban három holttestet találtak, a helyszínre kizárólag a rendőrök mentek be.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a család a megtalálásukat megelőzően már 48 órával korábban meghalt. A kivizsgálások és a büntetőeljárás eddigi eredményei alapján a BRFK – mint írták – határozottan cáfolja és visszautasítja azokat a sajtóban megjelent hangulatkeltő híreket, amelyek szerint a család élete a rendőrségen múlt. Az esetet megvizsgálva a parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a tevékenységirányítási központ ügyeletese szakmai hibát követett el azzal, hogy a bejelentést követően nem küldött rendőröket a címre. A fegyelmi eljárás továbbra is folyamatban van – írta a BRFK.

Kettős gyilkosság történt Nyíregyházánhttp://www.life.hu/news/20190826-kettos-gyilkossag-tortent-nyiregyhazan.htmlMegöltek két embert hétfőn Nyíregyházán, a feltételezett elkövetőt a rendőrök elfogták - erősítette meg az MTI értesüléseit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.NewsThinkstockVérfagyasztó látvány: légzuhatagot fényképeztek Balassagyarmatnálhttp://www.life.hu/news/20190826-verfagyaszto-latvany-legzuhatagot-fenykepeztek-balassagyarmatnal.htmlFélelmetes légzuhatagot fotóztak Balassagyarmatnál. A képet a Országos Meteorológiai Szolgálat tette közzé a Facebookon.NewsOrigoA templomból kilépve ért halálos autóbaleset egy ifjú amerikai házaspárthttp://www.life.hu/news/20190826-a-templombol-kilepve-ert-halalos-autobaleset-egy-ifju-amerikai-hazaspart.htmlSzörnyű tragédia rázta meg Texast: az esküvő után szenvedett halálos autóbalesetet egy pár. NewsOrigoEgy magyar tűzoltó csapatot toborozna az amazonasi esőerdő megmentéséhezhttp://www.life.hu/news/20190826-egy-magyar-tuzolto-csapatot-toborozna-az-amazonasi-esoerdo-megmentesehez.htmlEgy magyar tűzoltó csapatot toborozna a közösségi oldal segítségével, hogy megmentse az amazonasi esőerdőt. News--Hat jármű ütközött az M7-esen Székesfehérvárnál, teljes útzárhttp://www.life.hu/news/20190826-hat-jarmu-utkozott-az-m7esen-szekesfehervarnal-teljes-utzar.htmlHat jármű ütközött össze az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán a 64-es kilométernél, Székesfehérvárnál. NewsOrigoKirálypitontól rettegnek Budapesten, a Római-partonhttp://www.life.hu/news/20190825-kiralypitontol-rettegnek-budapesten-a-romai-parton.htmlAz egyik Római-parti ház bejáratára írták ki, hogy elmászott egy királypiton augusztus 22-én. A tulajdonosa arra kérte a többi lakót, hogy aki látja, az azonnal jelezze. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.