Időjárás: felhőszakadás és zivatarok miatt adtak ki riasztást

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
zivatar időjárás felhőszakadás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdáig záporok, zivatarok enyhítik a hőséget az országban.

Hétfő délelőtt az északkeleti területek kivételével az egész országra elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarok és felhőszakadások miatt. Mint írják, egész nap labilis marad a légkör felettünk.

Ma szinte bárhol leszakadhat az ég Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Köpönyeg előrejelzése szerint hétfőn gomolyfelhős időre, de emellett többórás napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. A délkeleti szél élénk, zivatarok környezetében viharos lesz. 32 °C körüli hőség várható.

Kedden délelőtt lesz több gomolyfelhő felettünk, délutántól már szárazabb levegő érkezik hazánk térségébe. Zápor, zivatar inkább már csak északon és nyugaton alakul ki. 29 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

Egy kutató bebizonyította, hogy a fák énekelnekhttp://www.life.hu/news/20190825-egy-kutato-bebizonyitotta-hogy-a-fak-enekelnek.htmlNico Georis amerikai "növényzenész" bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy a növények bizony énekelnek - írja a Bors. NewsOrigoKirálypitontól rettegnek Budapesten, a Római-partonhttp://www.life.hu/news/20190825-kiralypitontol-rettegnek-budapesten-a-romai-parton.htmlAz egyik Római-parti ház bejáratára írták ki, hogy elmászott egy királypiton augusztus 22-én. A tulajdonosa arra kérte a többi lakót, hogy aki látja, az azonnal jelezze. News--Több millió fát vágnak ki az új nepáli nemzetközi repülőtér építése miatthttp://www.life.hu/news/20190825-tobb-millio-fat-vagnak-ki-az-uj-nepali-nemzetkozi-repuloter-epitese-miatt.htmlEgy új nemzetközi repülőtér ellen tüntettek természetvédők hétfőn Nepálban, mivel annak megépítéséhez több millió fát kell kivágni az ország déli részén. News--Aggodalmát fejezte ki Ferenc pápa is az amazóniai erdőtüzek miatthttp://www.life.hu/news/20190825-aggodalmat-fejezte-ki-ferenc-papa-is-az-amazoniai-erdotuzek-miatt.htmlAggodalmát fejezte ki Ferenc pápa a vasárnapi úrangyala imádságában az Amazonas-medencében pusztító erdőtüzek miatt. News--Összeesett és meghalt egy 25 éves sportolónő, Margarita Plavunovahttp://www.life.hu/news/20190824-osszeesett-es-meghalt-egy-25-eves-sportolono-margarita-plavunova.htmlA 25 éves sportoló futás közben esett össze és halt meg. NewsOrigoFilmbe illő jelenet: repülőszerencsétlenségét vette videóra a pilótahttp://www.life.hu/news/20190823-repuloszerencsetlenseget-kovetoen-jelentkezett-be-a-pilota-egyenesen-az-oceanbol-video.htmlRitka és meglehetősen filmbe illő képsorok kerültek fel a YouTube-ra. Miután egy kisgép a Csendes-óceánba zuhant, a pilóta a vízből jelentkezett be, ahogy a mentőhelikoptert várja. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.