Egy fotós megmutatta, hogyan gyújtják fel az amazóniai esőerdőket

Brazília Amazónia Amazonas erdőtűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Charlie Hamilton James fotós még 2013-ban forgatott a BBC-nek, a Vettem egy esőerdőt című produkciót készítette. Ez idő alatt hetekig élt szarvasmarhatenyésztőkkel Brazília nyugati esőerdőiben. Most közzétett egy akkoriban készült videót, amelyben megmutatja, hogy gyújtják fel a területeket.

A szarvasmarhatenyésztők célja az, hogy legelőt teremtsenek az állatoknak. A felvételen egy olyan területet gyújtanak fel, amelyet előző évben kivágtak, a tűzzel pedig „megtisztítják” a területet. James azt írja közösségi oldalán, hogy amit most Amazóniában látunk, az hasonló folyamatok eredménye, melyek már évtizedek óta fennállnak. Szerinte nem szabad démonizálni az embereket, akiket a videóban hallunk „kedves fickók” voltak. Inkább új módszereket kell találni arra, hogy megfelelően kezeljük a globálisan fontos kérdéseket.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.