Csaknem 10 fokkal melegebb van az ilyenkor szokásosnál

Forrás: MTI/Varga György -
kánikula időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csaknem 10 Celsius-fokkal melegebb van az ilyenkor szokásosnál - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton, a meteorológiai nyár utolsó napján a Facebook-oldalán. Vasárnap akár 36 fok is lehet.

Közölték: szombaton fél egy előtt 31 fok körül alakult az országos átlaghőmérséklet. Ez 8 fokkal magasabb az ilyenkor szokásos 23 foknál. A hőség miatt jelenleg is az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett több megyében zivatarokra is figyelmeztetnek.
Vasárnapra, az ősz első napjára Békés megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt. Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 14-21, a legmagasabb hőmérséklet 31-36 fok között várható.
A meteorológiai szolgálat vasárnapra zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a fővárosra, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Forrás: MTI/Varga György

Rengeteg a bántalmazás: testkamerát kapnak a MÁV-Start jegyellenőreihttp://www.life.hu/news/20190831-rengeteg-a-bantalmazas-testkamerat-kapnak-a-mavstart-jegyellenorei.htmlSzeptembertől 103 új testkamerát kapnak a MÁV-Start jegyellenőrei, amitől a társaság a bántalmazásos esetek további csökkenését várja. A legtöbb eszközt a ceglédi, a váci és az esztergomi vonalon használják majd, mert ott éri a legtöbb támadás, atrocitás a jegyvizsgálókat - jelentette be pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón a társaság. News--Koronásdaru-fiókák keltek ki a Nyíregyházi Állatparkbanhttp://www.life.hu/news/20190831-koronasdaru-fiokak-keltek-ki-a-nyiregyhazi-allatparkban.htmlHárom szürkenyakú koronásdaru született a Nyíregyházi Állatparkban. NewsOrigoZáporok, zivatarok lehetnek szombaton estehttp://www.life.hu/news/20190831-zaporok-zivatarok-lehetnek-szombaton-este-idojaras.htmlAz előrejelzések szerint keddre ér ide a hidegfront: de csapadék addig is előfordulhat. NewsOrigoEgy csapásra 50 lottómilliomos lett egy finn kisvárosbanhttp://www.life.hu/news/20190829-egy-csapasra-50-lottomilliomos-lett-egy-finn-kisvarosban-siilinj-rviban.htmlEgy finn kisváros ötvenfős lottózóközössége ütötte meg az Eurojackpot 90 millió eurós főnyereményét a múlt heti húzáson, szerencséjüket pénteken közösen ünneplik meg a 22 ezer fős Siilinjärvi lakosai. NewsThinkstockAgyonverhették a Börtönrádió egykori műsorvezetőjét, Ábithttp://www.life.hu/news/20190829-agyonverhettek-a-bortonradio-musorvezetojet-abit-allitja-a-csaladja.htmlAz egy ideje az utcára kényszerült, Ábi becenéven is ismert H. Márton, az egykori Börtönrádió műsorvezetője pénteken került kórházba súlyos sérülésekkel: másnapra meghalt. A családja szerint agyonverték, de a rendőrség szerint idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel. NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoTovább szólhat a Rádió 88 és a Trió Rádióhttp://www.life.hu/news/20190828-nmhh-tovabb-szolhat-a-radio-88-es-a-trio-radio.htmlA Médiatanács meghosszabbította két vidéki rádió szolgáltatási jogosultságát – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az MTI-vel. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.