A Dorian hurrikán várhatóan csak Florida partjai mentén, a félszigettől távol halad el

Forrás: AFP -
Florida Dorian hurrikán vihar tengerpart
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dorian hurrikán várhatóan elhalad majd Florida partjai mentén, a félszigettől nagyobb távolságra - jelentette helyi idő szerint kedden későn este az amerikai Országos Hurrikán Központ.

A Bahama-szigeteken hatalmas pusztítást végző hurrikán kedden éjjel a floridai partoktól mintegy 170-180 kilométernyire haladt nagyon lassan, Cape Canaveraltől északi-északnyugati irányban, a georgiai partvidék felé. A meteorológusok azt valószínűsítik, hogy a Dorian szerdán a dél-karolinai Charlestonban ér partot. A szakemberek és a politikusok mindazonáltal arra figyelmeztetik a floridaiakat, hogy a vihar - bár nem közvetlenül sújtja őket - veszélyes, mert 2-3 méter magasra is felkorbácsolhatja a part menti vizeket.
A Dorian kedden este változatlanul kettes erősségű hurrikán volt, de a miami hurrikán központban nem zárták ki, hogy ismét felerősödhet hármas erősségűre. A szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) kedd este már elsősorban Észak-és Dél-Karolinára összpontosította figyelmét és erőforrásait.

Egyszerűen a szárazföldre rakta a hurrikán a kikötőben lévő hajókat a Bahamákon Forrás: AFP


A Fehér Ház közleményben tudatta, hogy Donald Trump amerikai elnök aláírta a rendkívüli állapot kihirdetését Észak-Karolina egész területére is, ezzel lehetővé téve, hogy az állam jelentős szövetségi forrásokhoz juthasson. Floridában, Georgiában és Dél-Karolinában már érvényben van az elnök által is kihirdetett rendkívüli állapot.

Floridában - annak ellenére, hogy a vihar várhatóan nem sújtja közvetlenül az államot - érvényben van az egyes part menti megyékre kihirdetett kötelező evakuálás.

Az erdőtüzek ellenére megmarad az Amazonas-medence legmagasabb fájahttp://www.life.hu/news/20190904-az-erdotuzek-ellenere-megmarad-az-amazonasmedence-legmagasabb-faja.htmlAz Amazonas-medence közelmúltban felfedezett legmagasabb, 88 méteres fáját nem fenyegetik a térségben pusztító erdőtüzek - derült ki brazil és brit kutatók tanulmányából.News--Robbanás történt egy tűzijátékgyárban Indiában, sokan meghaltakhttp://www.life.hu/news/20190904-robbanas-tortent-egy-tuzijatekgyarban-indiaban-sokan-meghaltak.htmlLegalább 20 ember meghalt, és több mint 12 megsérült egy tűzijátékgyárban bekövetkezett robbanásban az észak-indiai Pandzsáb államban - közölte a helyi rendőrség a Hindustan Times című indiai napilap jelentése szerint. A robbanás következtében az épület összedőlt.NewsHoltan találták meg az olimpiai érmes spanyol alpesi sízőthttp://www.life.hu/news/20190904-holtan-talaltak-meg-az-olimpiai-ermes-spanyol-alpesi-sizot.htmlHoltan találták meg Blanca Fernández Ochoa olimpiai érmes spanyol alpesi sízőt.News--Táskába rejtett egyhetes csecsemőt próbált felvinni a repülőre egy amerikai nőhttp://www.life.hu/news/20190904-taskaba-rejtett-egyhetes-csecsemot-probalt-felvinni-a-repulore-egy-amerikai-no.htmlTáskába rejtve próbált meg felvinni a repülőre egy csecsemőt egy amerikai nő egy Fülöp-szigeteki repülőtéren. News--Elhunyt Berendy Pál, a Vasas legsikeresebb labdarúgójahttp://www.life.hu/news/20190904-elhunyt-berendy-pal-a-vasas-legsikeresebb-labdarugoja-1.htmlNyolcvanhat évesen elhunyt Berendy Pál, a Vasas legsikeresebb labdarúgója.News--A lájkok számának eltüntetésére készülhet a Facebookhttp://www.life.hu/news/20190903-a-lajkok-szamanak-eltuntetesere-keszulhet-a-facebook.htmlElrejtheti a lájkok számát a Facebook. News--




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.