Táskába rejtett egyhetes csecsemőt próbált felvinni a repülőre egy amerikai nő

repülő csempészés csecsemő táska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Táskába rejtve próbált meg felvinni a repülőre egy csecsemőt egy amerikai nő egy Fülöp-szigeteki repülőtéren.

A 43 éves nőt a beszállási területen tartóztatták le szerdán - közölte a bevándorlási hivatal. A nő az Egyesült Államokba indult volna - mondta Melvin Mabulac szóvivő.

A légitársaság fedezte fel, hogy a nő a derekára erősített nagy méretű övtáskában egy babát rejteget, akit csak akkor vett elő, miután áthaladt a bevándorlási hivatal ellenőrzésén.
"A csecsemőt egy nagy méretű övtáskába rejtette, a bevándorlási hivatal tisztviselőinek nem mutatta meg" - mondta Mabulac. Úgy gondolják, a nagyjából egyhetes kisfiú fülöp-szigeteki - tette hozzá.
A nőt nyomozók hallgatják ki, egyelőre nem állapították meg, embercsempészetről van-e szó. A babáról a szociális minisztérium gondoskodott.

A bevándorlási hivatal repülőtéri osztályának vezetője, Grifton Medina elmondta, a gyanúsított azt állította, hogy ő a baba nagynénje.
"Azt mondta, azért akarta az Egyesült Államokba vinni a kisfiút, hogy oltásokat adjanak be neki és vallási szertartásokon vegyen részt" - közölte Medina a DZBB rádió adásában.

A Fülöp-szigeteki törvények alapján 18 éven aluli egyedül, vagy a szülei nélkül, más kísérővel csak a szociális minisztérium engedélyével utazhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.