Egyre jobban vannak a szétválasztott bangladesi sziámi ikrek

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány / Sanjida Kamal -
Banglades sziámi iker állapotos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szétválasztott bangladesi sziámi ikrek egyik tagja már elhagyhatta az intenzív osztályt, de a másik gyermeken is látszanak a javulás jelei.

Augusztus elején választották szét a bangladesi sziámi ikreket, állapotuk pedig egyre biztatóbb. Rabia már el is hagyhatta az intenzív osztályt, játszik és énekel. Rukia ugyan még továbbra is altatásban van, rajta is látszanak a javulás jelei.

Egyre jobban vannak az ikrek Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány / Sanjida Kamal

A kislány már jól van, játszik és énekel az édesanyjával, így az orvoscsapat már meg is tudja kezdeni a rehabilitációját" – mondta a Ripostnak Sándor Alexandra Valériától, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány sajtósától. „Rukia azonban továbbra is altatásban van a többszörös szövődmények miatt. Van azonban remény, mert lehet nála ébredésre utaló jeleket érzékelni." - tette hozzá. A következő nagyobb beavatkozásra télen kerül sor.

A következő nagyobb beavatkozás előreláthatólag a koponyacsont pótlása lesz télen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.