Szekszárdi gyerekgyilkosság: elkezdődött az ügy tárgyalása

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
zárt ajtó szekszárdi gyerekgyilkosság tárgyalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zárt előkészítő üléssel pénteken elkezdődött a hatéves unokahúgát megölő szekszárdi férfi ügyének tárgyalása a Szekszárdi Törvényszéken.

A bíróság erkölcsi okokkal és különleges bánásmódot igénylő személyek védelmével indokolta a zárt tárgyalás elrendelését.

Elkezdődött a szekszárdi gyerekgyilkosság tárgyalása Fotó: Szabó Gábor - Origo

A 19 éves vádlott március 8-án követte el a bűncselekményt: elhívta magával a kislányt a Séd-patak melletti töltéshez, ahol - szexuális indíttatásból - bántalmazni kezdte a védekezésre képtelen gyermeket.

Térkővel többször fejen ütötte, majd a még lélegző kislányt a patakba húzta,

és hazament. A gyermek halálát a fulladás következtében beállt agybénulás okozta, de a korábbi bántalmazás is halálhoz vezetett volna.
A vádirat szerint

a vádlott személyiségzavarban szenved, de a gyilkosságot beszámítható állapotban követte el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat, és fegyházbüntetés kiszabását kezdeményezte.
Rubics László, a vádlott védője újságíróknak elmondta: a vádlott részben ismerte be a bűncselekmény elkövetését.
Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék szóvivője közölte: a bíróság az eljárás további részleteiről nem adhat tájékoztatást, csak az ítéletet ismertetik majd - írja az MTI.

Tíztagú drogbandát kapcsoltak le a rendőrökhttp://www.life.hu/news/20190913-tiztagu-drogbandat-kapcsoltak-le-a-rendorok.htmlTíz helyszínen egyszerre csapott le kedden százhatvannyolc rendőr egy tíztagú drogkereskedő bűnszervezetre. NewsOrigoEladta a gyermekeit egy kínai nő, hogy új mobiltelefont mehessen magánakhttp://www.life.hu/news/20190912-eladta-a-gyermekeit-egy-kinai-no-hogy-uj-mobiltelefont-mehessen-maganak.htmlEgy kínai nő eladta az újszülött ikreit, hogy kifizesse tartozásai és telefont vásároljon magának. NewsOrigoEgyre jobban vannak a szétválasztott bangladesi sziámi ikrek http://www.life.hu/news/20190912-egyre-jobban-vannak-a-szetvalasztott-bangladesi-sziami-ikrek.htmlA szétválasztott bangladesi sziámi ikrek egyik tagja már elhagyhatta az intenzív osztályt, de a másik gyermeken is látszanak a javulás jelei. NewsOrigoMarkáns hidegfront érkezik a jövő hétenhttp://www.life.hu/news/20190912-markans-hidegfront-erkezik-a-jovo-heten.htmlJövő kedden markáns hidegfront éri el az országot a modellszámítások szerint - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.NewsFolyóba dobta egyéves gyermekét egy angliai férfihttp://www.life.hu/news/20190912-folyoba-dobta-egyeves-gyermeket.htmlAz angliai apa vélhetően a folyóba dobta egyéves kisfiát: a gyermek életét nem tudták megmenteni. NewsThinkstockTíz kilométer átmérőjű lehetett az aszteroida, ami kipusztította a dinoszauruszokathttp://www.life.hu/news/20190912-tiz-kilometer-atmeroju-lehetett-az-aszteroida-ami-kipusztitotta-a-dinoszauruszokat.htmlTíz kilométer átmérőjű lehetett az az aszteroida, amely 66 millió évvel ezelőtt kipusztította a dinoszauruszokat. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.