Trópusi vihar vonul végig a hurrikán sújtotta Bahamákon az elkövetkező napokban

Forrás: MTI/AP/Ramon Espinosa -
Bahama-szigetek hurrikán időjárás trópusi vihar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Trópusi vihar vonul végig az elkövetkező napokban a Bahamákon, ahol két héttel ezelőtt hatalmas pusztítást vitt véghez a rendkívüli erejű Dorian hurrikán - figyelmeztetett helyi idő szerint csütörtökön a miami hurrikán-előrejelző központ.

A ciklon a Bahamák északnyugati részén söpör végig, és várhatóan helyi idő szerint péntek reggel ér a térségbe. A központ Abaco, Bimini, Eleuthera, Nagy-Bahama és New Providence-szigetre, illetve a Berry-szigetekre adott ki figyelmeztetést.

A Bahamákon szeptember elején söpört végig a legerősebb, 5-ös kategóriába sorolt Dorian hurrikán, megdöbbentő pusztítást okozva. A hatóságok ötvenre teszik a halálos áldozatok számát, és - legfrissebb összesítések szerint - 1300 embert eltűntként tartanak nyilván. A legtragikusabb helyzet a Bahamák északi szigetén, Abacón van, amelyet teljesen letarolt a csaknem 300 kilométeres óránkénti sebességgel süvítő hurrikán, jóformán egy ház sem maradt épen.

Helyi lakos a Dorian hurrikán által elpusztított házának romjai között a Bahama-szigeteken fekvő High Rock közelében 2019. szeptember 5-én. Forrás: MTI/AP/Ramon Espinosa

A szigeteken javában tart az eltűntek felkutatása és a károk felszámolása. A pénteken érkező vihar nyilvánvalóan nehezíteni fogja a kárfelszámolók és segélymunkások dolgát, jóllehet erejében messze elmarad majd Doriantól. A miami központ szerint a szél sebessége nem fogja meghaladni az óránkénti ötven kilométert, és legfeljebb tíz centiméter eső eshet vasárnapig. A Bahamákat elhagyva a vihar Florida keleti partvidéke felé veszi útját, és a jövő héten érkezik a West Palm Beachtől északra fekvő térségbe.

Genovai hídomlás - Újabb gyanúsítottakat vettek őrizetbehttp://www.life.hu/news/20190913-genovai-hidomlas-ujabb-gyanusitottakat-vettek-orizetbe.htmlÚjabb kilenc embert vettek őrizetbe az olasz hatóságok pénteken a tavaly augusztusban leomlott Morandi-híd katasztrófájával összefüggésben. News--Világháborús bombát hatástalanítanak vasárnap a Móricz Zsigmond körtérnélhttp://www.life.hu/news/20190913-vilaghaborus-bombat-hatastalanitanak-vasarnap-a-moricz-zsigmond-korternel.htmlVilágháborús bombát hatástalanítanak vasárnap Újbudán a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei. Emiatt kiürítésre és lezárásokra kell készülni a Móricz Zsigmond körtérnél.News--Időjárás: komoly lehűlés jön jövő hét elejénhttp://www.life.hu/news/20190913-idojaras-komoly-lehules-jon-jovo-het-elejen.htmlJövő hét elején jön a hideg, beköszönt az igazi ősz. News--Tűz pusztított egy Rio de Janeiró-i kórházban, többen meghaltakhttp://www.life.hu/news/20190913-tuz-pusztitott-egy-rio-de-janeiroi-korhazban-tobben-meghaltak.htmlLegalább tizenegy halálos áldozata van egy Rio de Janeiró-i kórházban éjszaka kitört tűznek - közölte pénteken a Globo 1 nevű brazil televíziós csatorna, hozzátéve, hogy a lángokat azóta megfékezték. A tűz okait egyelőre vizsgálják, a hatóságok rövidzárlatra gyanakodnak. News--Tehervonat gázolt el egy fiatal nőt Zuglóban: válságos állapotban vanhttp://www.life.hu/news/20190913-tehervonat-gazolt-el-egy-fiatal-not-zugloban-valsagos-allapotban-van.htmlTehervonat gázolt el csütörtökön egy nőt Zuglóban. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.NewsOrigoSzekszárdi gyerekgyilkosság: elkezdődött az ügy tárgyalásahttp://www.life.hu/news/20190913-szekszardi-gyerekgyilkossag-elkezdodott-az-ugy-targyalasa.htmlZárt előkészítő üléssel pénteken elkezdődött a hatéves unokahúgát megölő szekszárdi férfi ügyének tárgyalása a Szekszárdi Törvényszéken.NewsFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.