Erdőtüzek keletkeztek több helyen Görögország déli részén

Forrás: AFP/Angelos Tzortzinis -
szárazság Görögország erdőtűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagy szárazság és az erős szél miatt több helyen keletkeztek erdőtüzek pénteken Görögország déli részén.

A helyi média híradásai szerint Peloponnészoszon egy ember meghalt füstmérgezésben.
Erdőtüzek pusztítanak Krétán és Híosz szigetén is. Az Athéntől 45 kilométerre fekvő Saronida üdülőhelyen több tucat hétvégi házból kellett kimenekíteni a turistákat a terjedő lángok miatt.
A görög polgári védelem a második legmagasabb riasztást adta ki péntekre és a hétvégére az erdőtüzek miatt.

Erdőtűz Görögországban 2018-ban Forrás: AFP/Angelos Tzortzinis


Tavaly júliusban az Athén környékén pusztító erdőtüzek száznál több emberéletet követeltek.
A növényzet gyakorta amiatt kap lángra, mert az emberek - figyelmen kívül hagyva a biztonsági előírásokat - parázsló cigarettacsikkeket dobnak el, sütögetnek a szabadban, vagy kerti hulladékot égetnek a nyári hónapokban is, holott ilyenkor tűzgyújtási tilalom van érvényben Görögországban.

Nagyon nem telt jól a péntek 13 Horváth Évánakhttp://www.life.hu/sztarok/20190914-nagyon-nem-telt-jol-a-pentek-13-horvath-evanak.htmlNem véletélenül félnek többen is a péntek 13-tól, balszerencsésnek tartják sokan, ha a hónap 13. napja péntekre esik. Horváth Évának sem volt jó napja tegnap.TV + SztárokOrigoElítélték Felicity Huffman amerikai színésznőt az egyetemi kenőpénzes botrányban játszott szerepéérthttp://www.life.hu/sztarok/20190914-eliteltek-felicity-huffman-amerikai-szinesznot-az-egyetemi-kenopenzes-botranyban-jatszott-szerepeert.htmlTizennégy napos börtönbüntetésre ítélték Felicity Huffman amerikai színésznőt az egyetemi kenőpénzes botrányban játszott szerepéért csütörtökön egy bostoni bíróságon. TV + Sztárok--Váratlan fordulat az Ázsia Expresszben: a Liu testvérek feladták a versenythttp://www.life.hu/sztarok/20190914-varatlan-fordulat-az-azsia-expresszben-a-liu-testverek-feladtak-a-versenyt.htmlIlyen még nem történt az Ázsia Expresszben, hogy valaki feladta volna a versenyt. A Liu testvérek történelmet írtak.TV + SztárokOrigoFidel Castro krokodiljának harapása miatt amputálták egy svéd férfi karjáthttp://www.life.hu/news/20190913-fidel-castro-krokodiljanak-harapasa-miatt-amputaltak-egy-sved-ferfi-karjat-1.htmlFidel Castro hajdani kubai vezető tulajdona volt az a krokodil, melynek harapása miatt amputálták egy svéd férfi karját - írta egy svéd napilap. News--A szélsőséges időjárás miatt hétmillió ember hagyta el otthonát szerte a világon az év első felébenhttp://www.life.hu/news/20190913-a-szelsoseges-idojaras-miatt-hetmillio-ember-hagyta-el-otthonat-szerte-a-vilagon-az-ev-elso-feleben-1.htmlKözel hétmillió ember kényszerült otthona elhagyására a szélsőséges időjárás miatt szerte a világon az idei év első felében, és ilyen tekintetben előreláthatólag a mostani lesz az egyik legkatasztrofálisabb esztendő - közölte az országokon belüli menekültfolyamatokat figyelő, genfi székhelyű nemzetközi központ, az IDMC (Internal Displacement Monitoring Centre).NewsOrigoVilágháborús bombát hatástalanítanak vasárnap a Móricz Zsigmond körtérnélhttp://www.life.hu/news/20190913-vilaghaborus-bombat-hatastalanitanak-vasarnap-a-moricz-zsigmond-korternel.htmlVilágháborús bombát hatástalanítanak vasárnap Újbudán a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei. Emiatt kiürítésre és lezárásokra kell készülni a Móricz Zsigmond körtérnél.News--




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.