Fagyos volt a reggel Székelyföldon a Csíki- és a Gyergyói-medencében

Forrás: AFP/Szergej Szupinszki -
időjárás fagy Székelyföld
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fagyott a szomszédos területeken. Vajon ez azt jelenti, hogy hamarosan nálunk is beköszönt az igazi tél?

A romániai meteorológiai intézet honlapján közzétett adatok szerint a hegyvidéken és a Csíki-, Gyergyói-medencében hűlt fagypont alá a levegő hőmérséklete. A leghidegebb, mínusz 4,2 fok Gyergyóalfaluban volt, de Csíkszeredában is mínusz 3,9 fokot, Maroshévízen pedig mínusz 3,6 fokot mértek.

időjárás, tél, hó, fagy, fiatal lány prémes kabátba és sálba burkolja magát a -20 fokos hidegben Kijevben, Ukrajna Forrás: AFP/Szergej Szupinszki

A meteorológiai intézet dél-erdélyi regionális központjának illetékese, Narcisa Milian az Agerpres hírügynökségnek elmagyarázta: a fagyos reggelt az északról beáramló sarkvidéki levegő és a tiszta égbolt okozta. Hozzátette: a beáramló hideg légtömegek tiszta égbolt esetén leereszkednek, és megszállják a medencéket. A meteorológus szerint az elkövetkező napokban is fagyos hajnalok, de lassú felmelegedés várható.
Csíkszeredában a távhőszolgáltató elkezdte a rendszer felkészítését a hőszolgáltatásra.

Sokkoló felvételt mutattak be a bíróságon M. Richárd tárgyalásánhttp://www.life.hu/news/20190919-sokkolo-felvetelt-mutattak-be-a-birosagon-m-richard-targyalasan.htmlEgy olyan videót mutattak be ma a bíróságon, amelyen M. Richárd saját magát videózza vezetés közben. Ekkor következett be a halálos autóbaleset a Dózsa György úton. News--Magánklinikán kezelték csontkovácsok egy nő gerincproblémáit: életveszélyes sérüléseket okoztakhttp://www.life.hu/news/20190919-maganklinikan-kezeltek-csontkovacsok-egy-no-gerincproblemait-eletveszelyes-seruleseket-okoztak.htmlCsontkovácsok kezelték egy 69 éves nő nyaki gerincproblémáit egy herszoni magánklinikán: súlyos, életveszélyes sérüléseket okoztak. NewsThinkstockMedvék törtek be egy erdélyi hotelbe, videó is készült rólahttp://www.life.hu/news/20190919-medvek-tortek-be-egy-erdelyi-hotelbe-video-is-keszult-rola.htmlMedvék törtek be egy hotelbe Erdélybe. NewsOrigoFelmentette a bíróság a lopott árammal gyermekük halálát okozó tiszavasvári szülőkethttp://www.life.hu/news/20190918-felmentette-a-birosag-a-lopott-arammal-gyermekuk-halalat-okozo-tiszavasvari-szuloket.htmlJogerősen felmentette a Nyíregyházi Törvényszék azt a tiszavasvári férfit és nőt, akiknek hároméves fia 2015-ben halálos áramütést szenvedett a lakásukban lévő, lopott árammal működtetett hűtőszekrény miatt.News--Nyilvánosan végzett önkielégítést két férfi Budapesten fényes nappal (18+)http://www.life.hu/news/20190918-nyilvanosan-vegzett-onkielegitest-ket-ferfi-budapesten-fenyes-nappal.htmlMaszturbáló férfiak tartják rettegésben a budapestieket. NewsOrigoElhunyt id. Horváth Gábor focistahttp://www.life.hu/news/20190918-elhunyt-id-horvath-gabor-focista.htmlElhunyt id. Horváth Gábor, aki egykor a Videoton focistája volt. 60 évesen távozott az élők sorából.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.