Veszélyes kávésbögrére figyelmeztet a Nébih

Forrás: Startup Stock Photos / Pexels -
veszély kávé Nébih bögre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Veszélyes kávésbögrére hívja fel a figyelmet a Nébih, aki vásárolt ilyet, az ne használja. 

Veszélyes kávésbögrére figyelmeztet a Nébih: magas formaldehid-kioldódása miatt arra kérnek mindenkit, hogy aki vásárolt ilyet, az ne használja. A pontos termék a melamin anyagú, hordozható, bambuszrostos kávésbögre, amelyet a KIK-üzletek forgalmaztak. Tételszáma 71646971, RASFF referenciaszáma pedig 2019.2926.

Veszélyes kávésbögrére figyelmeztetnek - Képünk illusztráció! Forrás: Startup Stock Photos / Pexels

"A formaldehidet főleg műanyag gyanták, ragasztók előállításához használják, de megtalálható a kipufogógázokban és a cigarettafüstben is. Élelmiszerekben kis mennyiségben fordul elő természetes módon, illetve szennyezőanyagként, például műanyagokból történő kioldódás révén. Az emberi szervezetbe leggyakrabban a levegővel együtt kerül be. Nagy mennyiségű belélegzése szem- és légzőszervi irritációt okoz, hosszú távon pedig megnövelheti bizonyos daganatos megbetegedések kockázatát" - idézi a Blikk a Nébih holnapján található információkat. A hazai forgalmazó bevonta a terméket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.