Így fizess okosan, gyorsan, biztonságosan!

PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vásárlásnál nem kell többé a bankkártyádat keresgélned, helyette elég, ha előkapod a telefonodat, hiszen már a mobiloddal is fizethetsz a boltokban. A mobiltárcás fizetés egyszerű, gyors és biztonságos módja a fizetésnek. Magyarországon 2016 óta érhető el újgenerációs megoldás, de sokan vannak még, akik nem ismerik, vagy kissé tartanak tőle. Most elhúzzuk a függönyt, és megnézzük hogyan, mikor és miért érdemes ezt választanod.
Forrás: Mastercard

Csúsztasd a mobilod a zsebedbe, és már indulhatsz is!

A mobilfizetés kiváló választás az idősebb és fiatalabb korosztály számára egyaránt, hiszen a telefon mindig mindenkinél ott van. A pénztárcával ellentétben minimális annak az esélye, hogy például táskaváltásnál otthon marad. A vásárlás pedig lényegében ugyanúgy zajlik, mintha érintőkártyával vásárolnánk, csak nem a kártyát, hanem a telefonunkat érintjük oda a fizetési terminálhoz.

Biztonságos megoldás

Amellett, hogy ez a megoldás rendkívül kényelmes, legalább olyan biztonságos, mintha kártyával fizetnél. A mobilfizetéseknél az un. tokenizáció során a fizikai kártya helyettesítésére a Mastercard egy virtuális kártyát, úgynevezett tokent hoz létre, ami a digitalizáció során jut el a telefonodra, és kizárólag az adott készülékkel indított tranzakciónál használható. Ennek köszönhetően úgy tudsz mobiltelefonnal fizetni, hogy abban nem tárolódnak a fizikai kártyád adatai. Ha pedig bármilyen rendellenes pénzmozgást érzékelsz, vagy elveszítenéd a telefonodat, a már megszokott módon, bankod segítségével tudod letiltani a bankkártyádat.

További biztonsági lépést jelenthet, ha a telefon feloldását is valamilyen azonosításhoz kötöd – ma már jelszó vagy PIN-kód megjegyzésére sincs feltétlenül szükség, hiszen a legtöbb okostelefonon elérhető az ujjlenyomatos vagy arcfelismerős feloldás is.

Így állítsd be a mobilfizetést

Nem kell hozzá más, csupán egy NFC képes, androidos (minimum 4.4-es verziószámú) mobiltelefon és egy Mastercard bankkártya. Ezután le kell töltened a megfelelő mobiltárca alkalmazást, majd regisztrálni a bankkártyádat. Ha pedig további információra lenne szükséged, a részletekről a bankodnál tudsz érdeklődni.

Ne csak magadra gondolj!

Egy tinédzser az esetek nagy százalékában nem rendelkezik saját jövedelemmel, így sokszor saját bankszámlával, bankkártyával sem. A telefon viszont mindig nála van, erre mindig figyel. Óránként többször is előveszi a zsebéből, táskájából, így arra is gyorsan rájön, ha netán elveszítené.

Hasznos lehet tehát, ha a fiatalabbak is tudnak mobillal fizetni, hiszen így nem kell nagy összegben készpénzt cipelniük magukkal, mégis, szükség esetén tudnak vásárolni.

Elegendő tehát, ha valamelyik szülő társkártyát igényel saját számlájához, majd ezt regisztrálja az gyermek mobiltelefonjára letöltött applikáción keresztül. Ilyen módon a költések is egyszerűen követhetők, hiszen ha a banknál megrendeljük az SMS szolgáltatást, az minden tranzakció után küld egy üzenetet, így könnyen ellenőrizhetjük, hogy hol és mekkora összeget fizettek ki a számláról.

A mobilfizetésnek tehát számtalan előnye van. A telefon mindig nálunk van, és csupán néhány egyszerű lépés kell ahhoz, hogy a vásárlásokat és mindennapjainkat kényelmesebbé tegyük vele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.