Balaton Sound vagy VOLT? Ezekre vigyázz, ha fesztiválozni mész

2017.06.15. 20:09

Dübörög a nyár, és vele együtt a fesztiválszezon is. Akárhova is mész szórakozni, vannak dolgok, amiket érdemes szem előtt tartani, ha nem szeretnéd, hogy a bulizás rémálommá váljon. 5 tipp, hogy te is nyugodtan jól érezhesd magad. 

Alapvető higiénia 

Lehet, hogy számodra ez teljesen egyértelmű, de bizony sokaknak nem az. El sem tudod képzelni, hogy egy-egy ilyen többnapos party során milyen komoly betegségeket lehet összeszedni, például a mellékhelységekben.

A fesztivál ideje alatt is ügyelj a higiéniáraForrás: Facebook/VOLT Fesztivál Official

Arról nem is beszélve, hogy sokan ilyenkor annyira elengedik magukat, hogy még mosakodni is elfelejtenek. Éppen ezért jó ötlet lehet egy tubus fertőtlenítő gélt és egy csomag nedves törlőkendőt is magaddal vinni az alapvető tisztálkodó szerek mellé. Hiszen ki tudja, ki fogta meg előtted például a vécéajtó kilincsét.

Szexuális elővigyázatosság 
A fenti infókból kiindulva szexuális értelemben sem lehet elég óvatos az ember. Sokan azt gondolják, hogy például fogamzásgátló szedése esetén nem érheti őket baj, pedig az egyéjszakás kalandokból csúnya dolgokat össze lehet szedni. És hát valljuk be, a fesztiválokon azért előfordul egy két kósza szex kapcsolat is.

Szóval tanácsos magaddal óvszert vinni, akkor is, ha nő vagy. És ne csak a táskád alján figyeljen, hanem adott esetben használd is. Ne bízz rá mindent a pasikra, mert a betegségek döntő többsége nem őket, hanem a csajokat veszélyeztetik.

Értékek védelme 
Sajnos manapság az önfeledt szórakozás anyagi értelemben is számos veszélyt jelenthet. Legyen nálad bankkártya vagy elegendő készpénz, hiszen sosem tudhatod mire lesz szükséged, de lehetőleg sose hagyd magára a tárcád, és semmilyen PIN kódot se tarts fellelhető helyen. Ugyanez vonatkozik minden más értéktárgyadra is: okostelefon, táblagép, laptop, stb. Bármennyire is szimpatikus a szórakozó tömeg, ne bízz meg ismeretlenül senkiben.

Elsősegély csomag 
Bármikor rád törhet egy váratlan rosszullét. Megfájdulhat a fejed, elronthatod a gyomrod, de akár még meg is fázhatsz egy hűvösebb este során. Ilyen állapotban pedig a szórakozás sem olyan élvezetes, de ha néhány alapvető gyógyszert magadnál tartasz, akkor könnyebben tudsz magadon segíteni. Nem beszélve arról, ha esetleg véletlenül rálépsz egy üvegszilánkra és megvágod magad. Egy kis fertőtlenítőszer, meg némi ragtapasz is életet menthet.

Nem árt, ha a fesztiválra magaddal viszel néhány alapvető gyógyszert isForrás: Facebook/Balaton Sound Official

Elegendő ruha 
Persze a dübörgő nyár során hótaposóra meg kesztyűre nem lesz szükséged, de a szeszélyes időjárás könnyen átcsaphat 40 fokból 18-ba. És ha nálad egyetlen hosszú nadrág vagy zokni sincs, akkor sűrűn nyitogathatod az elsősegély csomagodat torokfájás és orrfolyás elleni gyógyszerekért.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK