Gombócos vagy csavaros? – Így hűtísd vendégeidet a nyári forróságban!

recept fagylalt Nyár desszert fagyi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nyári délután, amikor a barátokkal, rokonokkal próbáljuk közösen átvészelni a forróságot, mindig jó alkalom némi hűsítő finomságra. Ám, a bolti fagylalt helyett sok más alternatíva létezik, most ezekből szemezgettünk; lepd meg a vendégeidet! 

A gyümölcs nyáron adja magát, egy sokféle édes és lédús finomságból összeállított saláta – pláne, ha igazán hideg – remek felüdülést jelenthet egy meleg napon. Nem csupán lédússága, de vitaminbomba mivolta is remekül frissíti a szervezetet. A vegyes gyümölcsökön túl azonban van még pár aduász, amit nem szabad kihagynod!

Forrás: Thinkstock

Sokunk gyerekkori kedvence a csavaros fagylalt, mely formájával és krémességével még csekély ízvariánsa mellett is gyakran győzött a gombócos fagylalttal szemben.

Sajnos ilyet otthon nem igazán tudunk reprodukálni, ezt az élvezetet tartogassuk a strandolós napokra. A gombocós verziót azonban akár fagylaltgép nélkül is könnyedén elkészíthetjük házilag is, sőt mutatunk más, hűsítő nyári desszertreceptet is. Váltogasd kedvedre a bennük lévő gyümölcsöket, és kápráztasd el a szeretteidet!

Mogyorókrémes fagylalt házilag

A gyerekek és a felnőttek sem tudnak ellenállni a „mókuskrémnek", mely nyáron, kenyérre kenve talán kissé masszív lehet. Ám fagylaltként tökéletes nyári finomság lehet belőle!

Mogyorókrémes fagylalt Forrás: Thinkstock

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg mogyorókrém
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dl habtejszín
  • 340 gramm sűrített tej

Elkészítés:

A habtejszínt tedd 15 percre a mélyhűtőbe. Olvaszd meg az étcsokoládét, majd kissé hűtsd vissza. Ebbe forgasd bele a mogyorókrémet, a sűrített tejet és a kakaóport. Az így kapott masszához add hozzá a lehűtött tejszínt, majd keverd homogén masszává. Tedd egy edénybe, a mélyhűtő kellemes hűvösében hagyd 3-4 órán át, majd tálald kedved szerint.

Barack duó smoothie

A smoothie alapja fagyasztott gyümölcs, de némi tejtermék – joghurt – hozzáadásával nem csupán remek frissítőt, hanem egy tökéletes nyári desszertet is készíthetsz. Mi most egy ilyen recepttel készültünk; melyben a gyümölcs tetszőlegesen – az arányok megtartása mellett – variálható.

Barackos smoothie Forrás: Thinkstock

Hozzávalók 2 adagra:

  • 1 dl joghurt
  • 1 dl víz
  • 10 dkg őszibarack – előre lefagyasztva
  • 10 dkg sárgabarack – előre lefagyasztva
  • 3-4 mentalevél

Elkészítés:

Az összes hozzávalót dobd be egy turmixgépbe, és kész is!

Málnás hideg pohárkrém

Ez egy elegáns nyári desszert, mely egyaránt megállja helyét egy születésnapi ünnepségen, de emelheted vele egy apropó nélküli kerti parti fényét is. A rétegek közé tégy bátran csokireszeléket, másfajta gyümölcsöt, sőt tálaláskor akár tejszínhabbal is ékesítheted.

Málnás hideg pohárkrém Forrás: Thinkstock

Hozzávalók:

  • 30 dkg málna
  • 1 ek porcukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • vanília ízlés szerint

Elkészítés:

A tejszínt verd fel a cukorral, tégy bele egy kevés vaníliaaromát, majd a kinyomkodott málna levét keverd bele. Pohárba rétegezve halmozd a krémet és a málnát, majd a fagyasztóban pihentesd 1,5 órát. Ennyi az egész!

GOMBÓCOS FAGYI vagy CSAVAROS FAGYI?

Szavazz még több nyári dilemmára gyűjtőoldalunkon!

Nyaralás kedvessel vagy haverokkal?http://www.life.hu/nyaridilemmak/20170718-kedvessel-vagy-haverokkal-jobb-a-nyaralas.htmlNyaralástervezéskor igen sok mindenre kell odafigyelned. Az olcsó repülőjegyek, valamint a lefoglalandó szállás milyenségén és minőségén túl nagy hangsúlyt kell fektetni a biztonságra, a pénzügyekre, és persze az egészséged megőrzésére is az utazás alatt. De ugyanilyen fontos kérdés az is, hogy kivel indulsz vakációzni. Ha ugyanis nem a megfelelő útitársat választod, könnyen rémálommá válhat az egész kiruccanás. Nyári DilemmákThinkstockStrandröpi vagy úszás? Neked melyik a kedvenc nyári sportod?http://www.life.hu/nyaridilemmak/20170608-strandropi-vagy-uszas-a-legjobb-nyari-sportok.htmlImádjuk a szabadtéri sportokat, nyáron ráadásul a kedvenc helyünkön, a strandon űzhetjük ezeket. Miért érdemes kipróbálni őket, és mire kell odafigyelni, ha nagy melegben sportolunk? Íme, nyári mozgástippjeink!Nyári Dilemmák--A tuti randi a helyszínnel kezdődik: ezekkel nem lőhetsz melléhttp://www.life.hu/nyaridilemmak/20170711-romkocsma-vagy-kerthelyiseg-ezek-a-legtutbbi-randihelyszinek.htmlNagy dilemma a legjobb randihely kiválasztása, de akkor biztosan nem lősz mellé, ha olyan helyre tervezed a nagy találkozást, ahol el tudod engedni magad. Egy puccos étterem nem a legjobb választás, hiszen a randi akkor jó, ha nem szegeződnek rátok szempárok egy-egy hangosabb nevetésért. Már csak az a kérdés, hogy romkocsma vagy kerthelyiség legyen? Nyári Dilemmák--Fújni vagy kenni? - Milyen bőrtípusra, milyen napozás előtti termék való?http://www.life.hu/nyaridilemmak/20170706-borapolas-nyaron-naptej-es-napolaj.htmlA naptej a napolaj és a napozás előtti krémek között az alapvető különbség az állaguk. Az állagok között persze vannak tulajdonság beli különbségek is, ugyanis bizonyos konzisztencia megenged illetve nem enged meg egyes összetevők alkalmazását. Nyári Dilemmák--Siófok vagy Balatonfüred? - 10 top látnivaló a Balaton e két városábanhttp://www.life.hu/nyaridilemmak/20170706-10-legszebb-latnivalo-balatonon-siofok-vagy-balatonfured.htmlBárhol is nyaralsz a Balatonon, a magyar tengernek van (legalább) két olyan városa, amelyekbe, vagy legalábbis közülük az egyikbe biztosan ellátogatsz. De vajon a déli parton fekvő Siófok vagy inkább az északon fekvő Balatonfüred áll közelebb a szívedhez? Ha megismered a látványosságaikat, talán könnyebben tudsz választani közülük. Nyári Dilemmák--Gyanta vagy borotva? Így szőrteleníts nyáron!http://www.life.hu/nyaridilemmak/20170611-gyanta-vagy-borotva-igy-szortelenits-nyaron.htmlIgaz, egész évben harcolunk a nemkívánatos szőrszálakkal, nyáron, amikor végre bikinire vetkőzünk, teljesen hibátlan testet szeretnénk, amibe az is beletartozik, hogy tökéletesen szőrmenteset. De hogyan lehet ezt elérni, és mire kell figyelni a nyári szőrtelenítés kapcsán? Most eláruljuk! Nyári DilemmákThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.