Tom Lloyd designer: "Hisszük, hogy ami hasznos, az szép is"

Forrás: PearsonLloyd Studio -
formatervezés design Budapest bútor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy az életmódunk változik, úgy alakul át a munkavégzésünk is. Mindez többek között olyan tényezőknek köszönhető, mint a különböző generációs igények, az állandó harc a tehetséges munkaerőért, valamint az erőforrások és energia létfontosságú átcsoportosítása. Többek között erről és saját tervezésű irodabútorairól mesél a Design Héten a Budapestre érkezett világhírű sztárdesigner, Tom Lloyd.

A Design Hét keretében, a Bene Budapest meghívására Budapestre érkezik a világhírű angol designer, Tom Lloyd, akinek előadását 2014. október 9-én 18 órától hallgathatják meg az érdeklődők a FUGA Budapesti Építészeti Központban. Az előadáson Tom Lloyd betekintést enged saját tervezői munkásságába, illetve a Luke Pearson designerrel 1997-ben közösen alapított PearsonLLoyd tervező stúdió tevékenységébe.

Parcs elnevezésű bútorok a Bene-iroda részére tervezve Forrás: PearsonLloyd Studio

A helyszínen kiállításra kerül a Bene innovatív termékcsaládja, a PARCS, amely a városi parkokhoz, zöld szigetekhez hasonló új munkakörnyezetet jelent a munkáltatók és munkavállalók számára. A megszokott íróasztal-irodaszék együttese mellett egyre inkább teret hódítanak a fotelek, kanapék, kommunikációs szigetek, amelyek kötetlen, csapatmunkát ösztönző kialakításukkal a megváltozott munkamódszereket támogatják, és új munkahelyi kultúrát teremtenek.

Tom Lloyd hitvallása: „Hisszük, hogy ami hasznos, az szép is.” A designerek terveit egyaránt használják az egészségügyben, az irodák világában, de a városi infrastruktúrában, sőt a repülés területén is, de terveztek többek között lámpákat, szőnyegeket, utcabútorokat és egyéb használati tárgyakat is.

/1410/Tom_L201410715044
Meglepő formák, csodaszép színek - A 100% Designról jelentjükhttp://www.life.hu/csalad/20140916-a-londoni-100-szazalek-design-kiallitason-szamos-nemzetkozi-es-hazai-tervezo-mutatta-be-legfrissebb.htmlA design rajongói szeptember 17-én London felé vették az irányt, a 100% Design London kiállításra. Az idei év nagyszámú kiállítójának, a bemutatóknak és a széles programválasztéknak köszönhetően megismerhettük az idei év legnagyobb újdonságait, legfrissebb, lakberendezéssel, designnal kapcsolatos trendjeit. A számos nemzetközi kiállító között néhány hazai cég is felbukkant. CsaládOrigoTrenddiktálók egy helyen: milánói designhéthttp://www.life.hu/csalad/20140428-a-milanoi-design-het-ket-kiallitasan-a-salone-internazionale-del-mobile-azaz-nemzetkozi.htmlNéhány napja zajlott Milánóban Európa, sőt a világ legnagyobb ipari és kulturális rendezvénye, a designhét. Itt mutatták be a legnagyobb bútortervezők, gyártók legújabb kollekcióikat a nagyközönségnek – ezzel határozva meg az idei trendeket. CsaládOrigoKörnyezetbarát design az otthonodbanhttp://www.life.hu/csalad/20140313-kornyezetbarat-design-az-otthonodban-energiatudatos-butorok-es-haztartasi-eszkozok-a-fenntarthato.htmlTalán nem gondoltad volna, de attól, hogy valami újrahasznosított, környezettudatos még lehet designos is. Íme, az otthonodba kerülő legszebb holmik, amik még a környezet is kímélik. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.