Bútorfelújítás: csináld magad, nem bánod meg – íme, néhány inspiráló példa

Forrás: Endrédi Design, Vintage Bazaar, A Kicsi Ház -
felújítás retro blog bútor dekoráció lakberendezés vintage
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogyan lesz a csúnyából szép, a megfáradtból mai darab? A régi bútordarabok felújítása – ha mi magunk csináljuk – remek elfoglaltság és igazán trendi mostanában. Külföldi megoldásokban nincs hiány, de szerencsére az itthoni felhozatal is nagyon gazdag! Íme, néhány példa, amitől biztosan kedvet kapsz majd. 

Ha te magad vállalkozol arra, hogy felújíts egy régebbi bútort, akkor elsősorban ne az értékes darabokat keresd – a déd-, illetve nagyszülőktől örökölt székek, komódok vagy a padláson évek óta porosodó kisbútorok nagyszerű lehetőségeket rejtenek. Egy antik bútor felújítását semmiképpen ne te végezd, ezt minden esetben bízd szakemberre.

Forrás: Endrédi Design, Vintage Bazaar, A Kicsi Ház

Nézd meg, mitől lehet szép a kiválasztott darab - mi az, aminek egy új szín, funkció, anyag új életet adhat. Előfordulhat ugyanis, hogy egy retró karosszéknek izgalmas a formája, de a fa már megkopott, a kárpit meg divatjamúlt. Egy csiszolópapír, ápoló méhviasz és egy szép textília csodákat művelhet. Íme, néhány nagyszerű példa, inspirálódj kedvedre!

A Kicsi Ház - Szentgyörgyi Kata blogja

Kata, ha kell, dekoratőr, ha kell, stylist, ha kell, bútorfelújító, tervező, esetleg enteriőrstylist, legtöbbször társ, anyuka, feleség. És blogger. Lelkes alkotó, kreatív elme. Ezen a blogon megosztja veletek mindazt a tapasztalatot, tudást, amit megszerzett, járva az útját, ami néha nyílegyenes, néha pedig nagy kanyarokat vesz. Arra vállalkozik, hogy megmutassa, lehetetlen nincs, a DIY nem egyenlő a sufnituninggal és hogy stílus nélkül a kreativitás mit sem ér. Szereti kombinálni a régit az újjal, a modernet a klasszikussal és rajong a szép tárgyakért. Nem híve a szemétből szemét gyártásnak, nála nem találtok rozsdás gereblyéből fogast, sem más kacatot.

/1501/Szent2015119134254

Endrédi Design – Endrédi Noémi oldala

Filozófiája, hogy szembemenjen a tömeggyártással, és újra előtérbe helyezze a kézzel készített bútorok szeretetét. Hiszi, hogy az antik és vintage bútorok egy új esztétikai esélyt adnak a mai, modern enteriőrök sikeréhez. A bútorok minőségéről, kivitelezésük tökéletességéről az olasz ICLA felületkezelő anyagok, festékek gondoskodnak, valamint azok a képző- és iparművészek, akik a bútorok díszítését végzik. Készséggel átkárpitoznak egy régi fotelt, puffot, egyedi díszítést adnak egy bortartónak, komódnak, vagy éppen egy, a vásárlónak kedves mintával, motívummal dekorálnak egy kiválasztott vagy hozott bútordarabot.

/1501/Endre2015119133946

Vintage Bazaar - Neuvirth Judit és Födő Gábor oldala

Néprajzos és képzőművész páros két közös kisfiúval Budapest külvárosában, ahol megnyitották DIY műhelyüket. Különféle workshopok közül választhatnak az érdeklődők, ahol megtanulhatják a régi bútorok felújításának minden csínját-bínját. Elsősorban vintage fa bútorokat újítanak fel, festenek le, vagy alakítanak át.

Forrás: Vintage Bazaar

Bluer Design - Munzáth Bianca blogja

Bianca lelkes bútorfelújító, átalakító. A blogon az egyes munkáit találod, némi személyes élménnyel körítve. Az elmúlt 2 év alatt több száz lakberendezési kiegészítőt, megannyi bútort lefestett és különböző lakásdekorációt készített. Stílusát akár te is elsajátíthatod az általa szervezett workshopok alkalmával.

/1501/Bluer2015119133727Trendi kiegészítők a konyhába - formatervezett szépségek a hétköznapokrahttp://www.life.hu/csalad/20141010-design-konyhai-kiegeszitok-a-hetkoznapokra.htmlHaladj a korral! Cseréld le megunt konyhai kiegészítőidet új, formatervezett darabokra és meglátod: a helyiség is megújul és te is jobb kedvre derülsz majd a látványuktól. Család--Cementgyárból lett álomlakáshttp://www.life.hu/csalad/20140930-ricardo-bofill-spanyol-epitesz-megvasarolt-egy-cementgyarat-es-itt-alakitotta-ki-sajat-otthonat-es.htmlRicardo Bofill spanyol építész a hetvenes években fedezte fel a Barcelona környékén évek óta üresen álló és egyre rosszabb állapotban lévő cementgyárat és annyira megtetszett neki, hogy nyomban meg is vásárolta. Család--Ilyen volt, ilyen lett: látványos lakásfelújítások képekbenhttp://www.life.hu/csalad/20140430-ilyen-volt-ilyen-lett-latvanyos-lakasfelujitasok-kepekben.htmlLakásfelújításra két esetben kerülhet sor: ha már hosszú évek óta élünk valahol, és már kicsit lelaktuk a szobákat vagy éppen ha új lakásba költözünk, amit saját ízlésünkre szeretnénk formálni. A lakásfelújítás minden esetben nagy körültekintést és sok-sok fantáziát igényel. Íme, néhány inspiráló példa.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.