Ragyogó sütő pillanatok alatt - Felejtsd el a súrolást!

Forrás: Thinkstock -
szódabikarbóna takarítás otthon sütő lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eleged van a makacs, odaégett foltokból? Folyton csak halogatod a sütő takarítását? Ne tedd! Mutatunk egy trükköd, amivel egyszerűen és pillanatok alatt végezheted el ezt a nem túl népszerű teendőt.

Ezzel a trükkel soha többé nem fog gondot okozni a tűzhely és a sütő tisztítása. Vegyél elő egy virágpermetezéshez használt szórófejes üveget. Tegyél bele egy evőkanál szódabikarbónát és egy kanál ecetet. Ne lepődj meg, gyorsan habzani kezd majd ez a két komponens az üvegben. Önts a folyadékba két-három csepp zsíroldó mosogatószert, és engedd fel egy fél pohár vízzel. Pakolj ki mindent a sütőből és a permetezőfej segítségével fújd be a makacs foltokat bőségesen. Várj 10-15 percet, hogy az ecetes szódabikarbóna hatni kezdjen, majd egy szivaccsal egyszerűen töröld le az odaégett szennyeződéseket. Ez a folyadék a rács tisztításához is nagy segítséget nyújt majd. Próbáld ki, nem fogsz csalódni.

Forrás: Thinkstock

TIPP: Ha van az otthonodban háztartási tisztítógép, még könnyebb dolgod van. A forró gőz ugyanis pillanatok alatt feloldja a nem kívánt szennyeződéseket, amelyeket aztán egyetlen mozdulattal letörölhetsz.

Barakk volt - álomlakás letthttp://www.life.hu/csalad/20150109-barakkbol-lett-alomlakas-nemetorszagban.htmlAz egykori katonai laktanya rideg barakkjai meseszerű terekké változtak. Az átalakításoknak köszönhetően egy igazán modern, fényűző és nagyvonalú, élhető otthonná vált, ahol az egész család jól érzi magát.Család--Cementgyárból lett álomlakáshttp://www.life.hu/csalad/20140930-ricardo-bofill-spanyol-epitesz-megvasarolt-egy-cementgyarat-es-itt-alakitotta-ki-sajat-otthonat-es.htmlRicardo Bofill spanyol építész a hetvenes években fedezte fel a Barcelona környékén évek óta üresen álló és egyre rosszabb állapotban lévő cementgyárat és annyira megtetszett neki, hogy nyomban meg is vásárolta. Család--A lakásmaffia nyomában – leleplezzük a csalókat!http://www.life.hu/csalad/20140601-a-lakasmaffia-nyomaba-eredtunk-elaruljuk-a-modszereiket-es-leleplezzuk-a-csalokat.htmlMit tehet egy háromgyermekes édesanya, amikor két évtizedes munkával felépített családi házából egy népes család kiveri, s még meg is fenyegetik, hogy élve eltemetik, ha járatni meri a száját? Nem sokat. Íme, a lakásmaffia kifinomult módszerei.Család--Ahol a lakásokban bokrok nőnekhttp://www.life.hu/csalad/20140416-a-csernobili-atomeromu-mellett-epult-egyhagyatott-varos-pripyat.html1986. április 26-án, ma éppen 28 évvel ezelőtt robbant fel emberi mulasztás miatt a csernobili atomerőmű. Az erőmű egy Pripyat nevű város közvetlen közelében található, ahol 50 000 ember élt a katasztrófa bekövetkeztekor. Ezek jórészt az erőműben dolgozók és családjaik voltak, a várost eredetileg erre a célra húzták fel 1970-ben. Pripyat egy dinamikusan fejlődő, a szovjet életszínvonal felett álló város volt egészen az eset napjáig. Azóta egy kihalt panelrengeteg, egy igazi szellemváros… Elhagyatott helyek című sorozatunk hetedik része következik.Család--Neked mennyire biztonságos a lakásod?http://www.life.hu/csalad/20140414-neked-mennyire-biztonsagos-a-lakasod.htmlBár a betörők elleni védekezés is nagyon fontos, nélkülük is keletkezhet kár a lakásban – vagy akár benned -, ha nem iktatod ki a legfőbb veszélyforrásokat.Család--Kutya a lakásban: az együttélés legfontosabb szabályaihttp://www.life.hu/csalad/20140116-kutya-a-lakasban-az-egyutteles-legfontosabb-szabalyai.htmlLakásban tartott kutyáknál a legfontosabb az élettér megtervezése, valamint a megfelelő lefárasztásról való gondoskodás.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.