Házi praktikák – így lesz vécéd illatos és csillogó!

Forrás: Thinkstock -
takarítás vécé vegyszermentes házi praktika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szükséges rossz. A vécé takarítása valószínűleg neked sem a legkedveltebb elfoglaltságosod. De bármennyire is húzod a szád, valakinek bizony ezt is muszáj megcsinálni. Mi most olyan házi praktikákat szeretnénk a figyelmedbe ajánlani, amelyek azon kívül, hogy hatékonyan felveszik a harcot a vécécsészében megbújó baktériumokkal, még a pénztárcádat is kímélik.

Fertőtlenítés vegyszerek nélkül?

A megoldás a szájvíz! Igen, jól olvastad! A szájvíz ugyanis csodákra képes. Önts fél pohár alkoholos szájvizet a vécécsészébe, hagyd negyed óráig állni, majd kefével súrold ki a kagylót, és öblítsd le. A szájvíz, amellett, hogy a vécét is ragyogóan tisztává varázsolja, a kórokozókat is hatékonyan elpusztítja.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Ha a tartályt és a kagylót is egyszerre szeretnéd kitisztítani, önts havonta egyszer fél doboz szódabikarbónát a tartályba, hagyd benne éjszakára, majd reggel néhányszor húzd le a vécét.

Illatozzon az a vécé!

A friss, illatos vécé titka az ecet. Öntsd két pohár ecetet a vécékagylóba, hagyd egy éjszakára hatni, és reggel öblítsd le. Ugye nem nagy feladat? Ha ezt a műveletet minden héten egyszer elvégzed, vécéd nemcsak illatozni fog, de a csúnyán elszíneződött vízkőgyűrűtől is örökre búcsút vehetsz.

Forrás: Thinkstock

Szüntesd meg a dugulást!

Észrevetted, hogy vécédben a kelleténél lassabban folyik le a víz? Előzd meg a bajt, ne várd meg, hogy teljesen elduguljon! Tegyél fél pohár sót a lefolyóba, öntsd fel két pohár, forrásban lévő ecettel, majd az egészet öblítsd le forró, végül hideg csapvízzel. Ezt a módszert akár rendszeresen, kéthavonta is bevetheted megelőzésképpen.

Takarítás környezetbarát módon – percek alatt, fillérekből

Egy környezet- és egészségtudatos ember takarítószerei környezetbarát vegyszerekből készülnek, de ez már nem elég! Ma már lehetőségünk van vegyszermentes takarításra is. Íme, néhány tipp ehhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.