Még mindig nem tudunk szelektálni

Fotó: Hirling Bálint - Origo -
műanyag természet környezetszennyezés PET fém szelektív hulladékgyűjtés palack technika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár évről évre kis mértékben, de növekszik a szelektíven gyűjtött hulladék mennyisége, ennek ellenére Európában a PET palackoknak csak 48 %-a kerül a szelektív gyűjtőkbe – derült ki a SodaStream által közzétett eredményekből.

Egy átlagos család háztartásából 5 év alatt hozzávetőlegesen több mint 10 500 darab PET palack és fém italos doboz kerül a szemétbe, amelynek kevesebb, mint a felét teszik a szelektív hulladékgyűjtőbe, a másik részük a hulladéklerakóban vagy a természetben végzi – ez körülbelül 340 milliárd palackot jelent évente az egész világon. Egy palack lebomlásának ideje 450 év, ami nagyon sok idő.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Így gyűjtsd a hulladékot szelektíven!

Egyre többen gyűjtik szelektíven a szemetet, ám még mindig sokaknak kérdés lehet, hogy pontosan mit és hova kéne dobni - a Life.hu ITT adott tippeket arról, hogyan valósíthatod ezt meg a saját háztartásodban!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.