Vess véget a rossz szomszédi iszonynak! Így még a betörők is elkerülnek

Forrás: Thinkstock -
betörés otthon biztonság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt a nyár, végre elérkezett a várva várt nyaralásod ideje, de közben kétségeid támadtak az otthonod biztonságával kapcsolatban? Fogadd meg tippjeinket és élvezd gondtalanul a kiruccanásodat:

Csukott nyílászárók

Minden elindulás előtt ellenőrizd az összes nyílászárót és a zárakat. Ha nyitva vagy bukóra hagyod az ablakok valamelyikét, az már a betörés táptalaja is lehet. Nem is beszélve az időjárásról: hazaérve megkíméled magad a törött üvegek vagy a házba beesett esőmennyiség feltakarításától is.

Barátok közt

A népszerű magyar sorozatban Magdi néni volt az ikonikus, minden lében kanál szereplő, aki szemmel tartotta az egész házat. Te se becsüld alá a szomszédaidat! Kérd meg őket, hogy időnként vessenek egy pillantást az üres ingatlanra.

Forrás: Thinkstock

Látszatmegoldás

Ha hosszabb időre utaztok el, érdemes előtte néhány időzített, szabályozható világításkapcsolót beszerezned, majd be is állíthatod, hogy különböző időpontokban felkapcsolódjon a lakás egyes pontjain. A portyázóknak még inkább elveheti a kedvüket az ingatlanotoktól.

A kevesebb több

Nem egyedi eset, hogy valaki már a kiruccanása első pillanataitól kezdve mindent végig dokumentál a közösségi oldalán. Azonban ebben a helyzetben azt se felejtsd el, hogy ezzel több információt árulhatsz el, mint szeretnél. A legtöbb képet lehetőleg inkább a nyaralás után posztold, hogy ne hívd fel a figyelmet az üresen maradt lakásodra.

Levelet kaptam life

Egy barátodat vagy a visszatérő „szereplő” szomszédodat kérd meg, hogy olykor ürítse ki a postaládádat. A szórólapokkal, levelekkel teli postaládák szintén felkelthetik a betörők figyelmét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.